- Tok et valg, det står jeg for

OSLO/GEIRANGER (Dagbladet): - Jeg gjorde det jeg kunne. Vi prøvde forgjeves å redde ut de som satt i kabinen. Jeg tok et valg, og det står jeg inne for, sier gårsdagens mest utskjelte mann i Geiranger, kaptein Norman MacDonald på forsyningsbåten «Pacific Blade».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere, blant andre sjokkerte øyenvitner, mener den skotske kapteinen kunne reddet de fire tyskerne ut fra det lille Cessna-flyet. Samtidig blir det satt spørsmålstegn ved at ingen hoppet i fjorden for å prøve å redde turistene.

En knapp time før flyet til Firdafly A/S havarerte i Geirangerfjorden, ble supplybåten «Pacific Blade» døpt ved fossefallene De syv søstre. Kaptein Norman MacDonald var i godt humør. Nå skulle han føre den hypermoderne båten til Aberdeen. Men så skjedde det:

- Jeg så Cessna-flyet ble liggende opp ned i fjorden. Ifølge min loggbok var vi ved flyet få minutter etter havariet. Jeg måtte ta en rask avgjørelse, og til slutt vurderte jeg å slepe flyet inn til land, sier MacDonald til Dagbladet.

Kraftig kritikk

Det var ekteparet dr. Peter Möller og Doris Möller fra Wuppertal i Tyskland, og Karl Peter Müller og Sybille Müller fra Leichlingen, som omkom i flyulykken. De fire ble liggende 45 minutter under vann før redningsmannskapene klarte å få dem ut.

Kaptein MacDonald skal først ha heist ut vaieren som skulle løfte flyet opp fra vannet. Men så ble vaieren trukket tilbake .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer