Tok EU-kontroll på egen bil

Overingeniøren i Statens vegvesen er konfrontert med sine mange biler. Her er alle de 44 kjøretøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD: (Dagbladet.no): 44-åringen som er suspendert fra sin stilling ved Fredrikstad trafikkstasjon har innrømmet at han har utført EU-kontroll på egne biler.

Innrømmelsen kom i et møte med sin arbeidsgiver sist fredag. Dette ansees som et regelbrudd.

Etter hva Dagbladet.no har fått opplyst skal den suspenderte ha unnskyldt seg med at dette var noe alle gjorde.

- Dette er en alvorlig sak som vi bruker mye ressurser på å undersøke nøye. Vi mener at den suspenderte har godkjent de samme bilene han har eid, eller hatt kontroll med kjeden fra import, ombygging, godkjenning og salg av kjøretøy, sier assisterende vegdirektør Kjell Bjørvig til Dagbladet.no.

Frykter dokumenter er borte

Etter at overingeniøren ble muntlig informert om at han ville bli suspendert, stengte vakter av trafikkstasjonen. I to dager arbeidet granskere med å spore dokumenter i stasjonens arkiver.

Det er usikkert om alle dokumentene av interesse kan gjenfinnes, ettersom noen kan ha blitt borte under flyttingen fra Halden trafikkstasjon, som ble nedlagt tidligere i år.

Dagbladet.no har funnet frem til nærmere 50 biler og motorsykler som overingeniøren har eid eller eier. I tillegg undersøker nå myndighetene om han kan ha importert enda flere biler, men som han ikke har registrert på seg selv.

ALFA ROMEO GTV 1996-modell Foto: FIAT AUTO PRESS
ALFA ROMEO GTV 1996-modell Foto: FIAT AUTO PRESS Vis mer

Elsker Alfa Romeo

Dagbladet.no kan i dag presentere en liste over 44 bilmodeller og motorsykler som overingeniøren er registrert med i det sentrale motorvognregisteret.

Han har en spesiell forkjærlighet for det italienske bilmerket Alfa Romeo.

Flere av kjøretøyene er importert. Minst ni biler og sykler er tidligere vrak som 44-åringen har bygd opp igjen og fått godkjent på sin egen trafikkstasjon.

Les også:

FORD MUSTANG 1969-MODELL</B>
<B>VOLVO V70 2000-MODELL:</B>
ALFA ROMEO ALFETTA</B>
<center><a href=mailto:oor@dagbladet.no>oor@dagbladet.no</a> eller <a href=mailto:keg@dagbladet.no>keg@dagbladet.no</a></center>
<B>BYGDE OPP VRAK:</B> Dette vraket av Mitsubishi Galant kjøpte den suspenderte for 15 000 kroner fra IF Forsikring. I dag kjører bilen på veien igjen.
CADILLAC ELDORADO 1957-MODELL</B>
<B>ALFA ROMEO 164 1995-modell</B>