Tok farvel med Christina (9) med 11. september-flagg

Det var helt stille da den lille kisten med Christina Taylor Green ble ført inn i et kirkebygg i går kveld.

TOK FARVEL: Den nærmeste familien tok farvel med ni år gamle Christina Taylor Green sammen med et stort antall andre i går kveld. Foto:  REUTERS/Greg Bryan/Pool
TOK FARVEL: Den nærmeste familien tok farvel med ni år gamle Christina Taylor Green sammen med et stort antall andre i går kveld. Foto: REUTERS/Greg Bryan/PoolVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ni år gamle jenta var det første offeret som ble begravd etter at Jared Lee Loughner (22) skjøt ned og drepte seks mennesker i Arizona.

Hun ble født 11. september 2001. Med det som utgangspunkt ble flagg fra tvillingtårnene i New York satt sammen til et stort banner og heist opp av to stigebiler. Det ble et følelsesmessig sterkt øyeblikk for familien hennes, og venninnene hennes som klamret seg til mødrenes hender, skriver flere amerikanske medier.

Begravelses-seremonien foregikk i St Elizabeth Ann Seton Catholic church. Den lille brune kisten var laget av munker i Iowa. På kisten stod navnet hennes, når hun var født og et kors.

- Vil aldri glemme - Det var et så følelsesmessig sterkt øyeblikk at vi hev etter pusten. Det betyr svært mye for oss at noen gjør slikt for datteren vår. Det er en av de tingene som hjelper oss videre. Det føles som om landet aldri vil glemme henne, sier Christinas far John Green til CNN.

Vitner til den blodige massakren har fortalt om den smilende niåringen som hadde gledet seg til å møte ett av sine politiske forbilder på folkemøtet ved kjøpesenteret Safeway. Hun var opptatt av politikk og var valgt inn i elevrådet på skolen hvor hun var elev. Det ble hennes siste dag. I tillegg til seks uskyldige mennesker som ble drept, ble også 14 mennesker alvorlig skadet. Blant dem var kongress-representanten Gabrielle Giffords.

Biskop Gerald Kicanes tok en følelsesmessig avskjed med Christina Taylor Green.

- Den tragiske dagen - Hennes tid for å bli født var 11. september 2001. Flagget fra den grusomme dagen henger i kveld over vår kirke. Hennes tid for å dø ble den tragiske dagen 8. januar 2011, bare ni år gammel. I dag ville hun ønske å si til oss at vi må nyte livet, og leve det til fulle. Hun ville si at vi ikke må kast bort våre liv på å kjøpe mest mulig, på å konkurrere om å eie mest mulig, men å søke etter måter å hjelpe andre, sa biskopen.

Etter seremonien i kirken, ble kisten med Christina Taylor Green båret ut for å bli senket ned i en grav. Begravelsesfølget ble flankert av politimenn fra Arizona.

- Så tillitsfull En tydelig rørt president Barack Obama sa på en minnestund for ofrene etter Arizona-massakren, noen timer tidligere, at han så alle barn i Christina.

FØLELSESMESSIG STUND: Biskop Gerald F. Kicanas  ledet seremonien i den katolske kirken i Tucson, Arizona.  Foto: REUTERS/Greg Bryan/Pool
FØLELSESMESSIG STUND: Biskop Gerald F. Kicanas ledet seremonien i den katolske kirken i Tucson, Arizona. Foto: REUTERS/Greg Bryan/Pool Vis mer

- Så tillitsfull, så energisk og så full av magi.  Jeg vil at demokratiet vårt skal bli akkurat så bra som Christina ville det skulle være. Jeg vil at Amerika skal bli så bra som hun forestilte seg at det var, sa presidenten.

Bildet av Christina vil bli trykket i en bok sammen med bilder av 50 barn som ble født 11. september 2001. Boka har fått navnet "Faces of Hope".

EGET FLAGG:: Et flagg som var sydd sammen av mange amerikanske flagg fra tvillingtårnene i New York, ble heist utenfor kirken. Foto:  EPA/Mamta Popat
EGET FLAGG:: Et flagg som var sydd sammen av mange amerikanske flagg fra tvillingtårnene i New York, ble heist utenfor kirken. Foto: EPA/Mamta Popat Vis mer