Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok farvel med Erik Bye

Kong Harald til stede i begravelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trefoldighetskirken i Oslo var fullsatt av Erik Byes familie, representanter for det offisielle Norge og mange av dem som Erik Bye hadde et nært forhold til. Resten av Norge kunne følge bisettelsen via fjernsynet.

Kirkerommet var rikt dekorert med kranser og bårebuketter, og tonene under høytideligheten var preget av musikk som lå Erik Byes hjerte nær.

Biskop Gunnar Stålsett og domprost Olav Dag Hauge sto for de kirkelige innslagene. I minneordene som ble fremført, ble det blant annet lagt vekt på den store betydningen Erik Bye hadde som radio- og TV-personlighet, dikter, visekunstner og ikke minst medmenneske gjennom en mannsalder.

(NTB)

BISATT: Den folkekjære kulturpersonligheten Erik Bye døde forrige onsdag etter lang tids sykdom, 78 år gammel. Fredag ble han bisatt på statens bekostning i Trefoldighetskirken i Oslo. Til stede ved bisettelsen var var blant annet kong Harald. Ved båren enken Tove Bye og den nærmeste familien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media