Tok farvel med Sohams vakre roser

ELY i Cambridgeshire (Dagbladet): Verden raste sammen rundt dem da de mistet sine døtre. Men under gårsdagens minnegudstjeneste for Jessica Chapman og Holly Wells viste familiene deres igjen sin tapperhet og styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I hagen er det så stille, i huset også, men når vi stopper opp en liten stund, kan vi ennå merke deg, sa Hollys far, Kevin Wells, da han med klar stemme leste sitt eget dikt til datteren under minnegudstjenesten i katedralen i Ely i Cambridgeshire. Med 1800 spesielt inviterte venner og bekjente fra Soham og 150 politietterforskere til stede i katedralen - samt de millioner av briter som fulgte minnegudstjenesten for de drepte ti-åringene på TV - avsluttet Kevin Wells diktet med å kalle datteren «our beautiful Soham rose».

En lovprising

Kevin Wells brukte lang tid på å få bukt med følelsene før han gikk fram til alteret. Jessica Chapman og Holly Wells' familier ønsket at seremonien i katedralen skulle være «a celebration» - en lovprising - og en minnestund for de to småjentene de har mistet, ikke en sørgestund. De nær 2000 i katedralen var, etter familienes ønske, kledd i fargerike hverdagsklær. Men det ble særdeles følelsesladd.

- Hjelp oss til å tro at døden er en dør til et bedre sted, sa metodistpresten Malcolm Howatt i sin bønn.

Og nettopp det er nok noe av det vanskeligste for alle som har fulgt Holly og Jessicas skjebne: Å drepe barn er å ta bort selve meningen med livet.

Derfor virker den enestående verdigheten familiene hele tida har opptrådt med, ekstra sterkt. Det understreket også sokneprest Tim Alban Jones i sin tale.

- Jessica og Holly har rørt hjertene til en hel nasjon, til mennesker over hele verden, sa Alban Jones.

Minnesmerke

Han understreket at de var oppdradd til å være kjærlige og tillitsfulle og sa at han de siste dagene hadde fått mange henvendelser om å reise et minnesmerke for de to drepte jentene - alt fra et eget blyglassvindu i kirken i Soham via en minnelund til statuer.

- Det er for tidlig å tenke på slikt. Dessuten; ville ikke det beste og mest varige minne om de to nydelige jentene, være at vi mennesker begynte å endre vår oppførsel overfor andre, spurte han.

FARGERIKT: De nær 2000 personene som deltok i minnegudstjenesten var, etter familiene Wells og Chapmans eget ønske, kledd i fargerike hverdagsklær.
DREPT:</B> Holly Wells (t.v.) og Jessica Chapman.
FØLELSESLADET: Kevin Wells (i midten) gråter idet han kommer ut fra katedralen i Ely i Cambridgeshire sammen med sin sønn og Hollys mor Nicola. Faren leste sitt eget dikt til datteren Holly under gårsdagens minnesgudstjeneste.