TOK TIL NØDUTGANGENE: En stor mengde togpassasjerer endte på gata etter den falske brannalarmen. Illustrasjonsfoto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX
TOK TIL NØDUTGANGENE: En stor mengde togpassasjerer endte på gata etter den falske brannalarmen. Illustrasjonsfoto: ØRN E. BORGEN/SCANPIXVis mer

Tok feil av heisknappen og brannalarmen

Eldre mann sendte hundrevis av togpassasjerer på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av togpassasjerer endte på gata i Oslo etter at brannalarmen gikk på en tettpakket Nationaltheatret stasjon midt i rushtida. Det viste seg at en reisende hadde tatt feil av heisknappen og brannalarmen.

- Jeg sto på perrongen og ventet da en alarm plutselig begynte å ule høyt, og en automatisk melding fortalte at det var brannalarm, forteller Rune Bjugan (24).

Under perrongen 24-åringen og andre passasjerer gikk til nødutgangene under perrongen, og endte til slutt ute på gata. Da ingen kontrabeskjed kom, tok han bussen istedenfor toget.

- Ifølge vekterne på stedet var det en eldre mann som tok feil av heisknappen og brannalarmen. Det hele ble raskt avklart, og ingen evakuering ble iverksatt, sier Olav Nordli, informasjonsrådgiver i Jernbaneverket, til Dagbladet.

- Men en stor mengde passasjerer tok likevel til nødutgangene?

- I så fall fulgte de korrekt prosedyre ved slike alarmer, fastslår Nordli.

- Feiltakelse Vaktkommandør Ronny Skaug i Oslo brann- og redningsetat forteller at alarmen ble avblåst før brannmannskapene kom fram.

- Det var åpenbart rett og slett en feiltakelse, sier Skaug til Dagbladet.

Meldingen kom inn til brannvesenet klokka 17.15.