Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok feil av heisknappen og brannalarmen

Eldre mann sendte hundrevis av togpassasjerer på gata.

TOK TIL NØDUTGANGENE: En stor mengde togpassasjerer endte på gata etter den falske brannalarmen. Illustrasjonsfoto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX
TOK TIL NØDUTGANGENE: En stor mengde togpassasjerer endte på gata etter den falske brannalarmen. Illustrasjonsfoto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av togpassasjerer endte på gata i Oslo etter at brannalarmen gikk på en tettpakket Nationaltheatret stasjon midt i rushtida. Det viste seg at en reisende hadde tatt feil av heisknappen og brannalarmen.

- Jeg sto på perrongen og ventet da en alarm plutselig begynte å ule høyt, og en automatisk melding fortalte at det var brannalarm, forteller Rune Bjugan (24).

Under perrongen 24-åringen og andre passasjerer gikk til nødutgangene under perrongen, og endte til slutt ute på gata. Da ingen kontrabeskjed kom, tok han bussen istedenfor toget.

- Ifølge vekterne på stedet var det en eldre mann som tok feil av heisknappen og brannalarmen. Det hele ble raskt avklart, og ingen evakuering ble iverksatt, sier Olav Nordli, informasjonsrådgiver i Jernbaneverket, til Dagbladet.

- Men en stor mengde passasjerer tok likevel til nødutgangene?

- I så fall fulgte de korrekt prosedyre ved slike alarmer, fastslår Nordli.

- Feiltakelse Vaktkommandør Ronny Skaug i Oslo brann- og redningsetat forteller at alarmen ble avblåst før brannmannskapene kom fram.

- Det var åpenbart rett og slett en feiltakelse, sier Skaug til Dagbladet.

Meldingen kom inn til brannvesenet klokka 17.15.