Ambulanse sendt feil:

- Tok fra ham sjansen

Etter at Mai Rita Hætta Hansen mistet ektemannen sin for ett år siden, står hun igjen med flere ubesvarte spørsmål rundt AMK-sentralens rutiner. Ambulansen ble sendt til feil kommune og lydloggen forsvant.

NY GLEDE: I sommer fikk Mai Rita og familien ny glede inn i familien da yngste sønnen, Morten Ailu, fikk lille Mailo og Mai Rita fikk nok et barnebarn. Savnet etter ektemann, far og bestefar er stor. Foto: Privat.
NY GLEDE: I sommer fikk Mai Rita og familien ny glede inn i familien da yngste sønnen, Morten Ailu, fikk lille Mailo og Mai Rita fikk nok et barnebarn. Savnet etter ektemann, far og bestefar er stor. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

14. november i fjor reiste Mai Rita Hætta Hansen (52) til Alta for en helgevakt ved legevakta i kommunen.

Egentlig bor hun i Karasjok og jobber som lærer ved ambulanseopplæringen ved Samisk videregående skole. Hun har tidligere arbeidet som akuttsykepleier og tar på seg helgevakter ved legevakta i Alta for å holde seg faglig oppdatert på det som skjer ute i helseforetakene.

Denne lørdagen blir alt annet enn hun kunne se for seg.

For mens Mai Rita er på jobb i Alta er mannen hennes, Arne Hansen (64), hjemme i Karasjok, 20 mil unna. De to har vært gift i 32 år, har to sønner og, på dette tidspunktet, tre barnebarn.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

De viktige minuttene

Rett etter at klokka har passert halv tre på ettermiddagen ser Mai Rita at Arne har prøvd å ringe noen minutter tidligere. På svareren hennes har han lagt igjen en beskjed.

Hun hører ikke engang hele beskjeden før hun skjønner at noe er alvorlig galt, og ringer mannen opp. Da er det opptatt.

Noen minutter før Arne la igjen den urovekkende beskjeden på mobilsvareren hennes, har han prøvd å ringe 113, uten å få svar. En kompis av han skal også blitt ringt - uten hell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer