Tok fram smilet

SKIEN (Dagbladet): Etter tre uker med hardkjør kunne Hosein smile og spøke sammen med politivaktene i en pause i rettsforhandlingene. I går forsøkte Gamal Hoseins forsvarer å knytte en mystisk, ukjent bil opp mot drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mystisk bil skaper nå usikkerhet og forvirring under rettssaken mot drapstiltalte Gamal Hosein (37). Politiet har ikke klart å finne eieren av en sølvgrå BMW, som ifølge vitner sto ved grillen med motoren på.

Mystisk bil

To kvinner som var på jobb i supermarkedet rett ved Faresgrillen, forklarte for Skien og Porsgrunn tingrett at de hadde lagt merke til bilen som sto på parkeringsplassen både klokka 14.40 og klokka 16 lørdag den 13. januar i fjor.

Påtalemyndigheten hevder at Gry Hosein ble kvalt inne på grillen en gang mellom klokka 14.37 og 16 - og at ektemannen er gjerningsmannen. Han har blånektet fra første stund, og sier at Gry forlot videokiosken ved 16-tida.

Påfallende

- Bilobservasjonen er interessant. Det er påfallende at politiet ikke har gjort mer for å identifisere eieren. Kan det ha sammenheng med at etterforskningen fra første stund ble konsentrert om ektemannen? sier forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

Et ubesvart spørsmål er også hvem som har levert en lapp med et flørtende preg i en videokassett til Gry Hosein

Videovitner

Påtalemyndigheten har nå ført nærmere femti vitner i retten som var ved Faresgrillen den aktuelle lørdagen i januar i fjor. De forteller at de kom til stengt dør, der det hang en lapp om at det var vareopptelling. Etter klokka 13.30 er det ingen som har sett Gry Hosein gjennom vinduene inne i butikken .

For å svekke drapstiltaltes forklaring om at Gry forlot butikken ved 16-tida, er det ført flere vitner som forteller at de oppholdt seg utenfor kiosken i påvente av at den skulle åpne. Ingen så Gry.

Bevisproblemer

Problemet for aktoratet er at vitner som skal ha vært i nærheten av hverandre på samme tidspunkt, heller ikke alltid har sett hverandre.

Spørsmålet er om det er mulig å bevise at Gry ikke forlot grillen. Uansett hvor mange vitner som føres, kan det trolig skapes en viss usikkerhet omkring dette.

SMILER: I en pause i retten i går tok drapstiltalte Gamal Hosein fram smilet og kostet på seg en latter sammen med sine politivakter.