Tok fryktet terror-leder

Den ettersøkte opprørslederen Foday Sankoh er nå tatt i forvaring av britiske soldater i Sierra Leone. Sankohs soldater er beryktet for sin brutale framferd, de har ikke gått av veien for å å kutte hender og ører av sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sankoh er i britisk forvaring for øyeblikket. Vi vil overlate ham til den sierraleonske regjeringen, skal en britisk offiser ha oppgitt til nyhetsbyrået Reuters. Sankoh ble sist sett 8. mai under opptøyer som skjedde rundt hjemmet hans i Freetown. Opplysningene om pågripelsen er ikke bekreftet på offisielt hold.

Sankohs opprørsbevegelse Den revolusjonære enhetsfronten (RUF) brøt nylig den 10 måneder lange våpenhvilen i Sierra Leone.

Tidligere påstander om at RUF skal ha begynt å løslate rundt 350 FN-soldater og -observatører som holdes som som gisler avkreftes nå av FN. Nordmannen Knut Gjellestad holdes altså fortsatt i fangenskap. 40 av gislene skal være syke eller skadde.

I løpet av den ti år lange krigen mot regjeringen drepte RUF-styrkene titusener av mennesker, men lemlestet og mishandlet langt flere.

FRYKTET TERRORLEDER: Foday Sankoh har påført det Vest-Afrikanske landet Sierra leone store lidelser. Nå er han tatt i forvaring av britiske styrker. Foto: EPA/SCANPIX