Tok fyr under mageoperasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Pasienten var i full narkose og operasjonen var kommet halvveis da det oppsto brann i det elektriske anlegget på operasjonsstua ved sentralsykehuset i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi fikk avverget en svært dramatisk situasjon, sier overlege Knut Rusten.

To leger og tre sykepleiere fullførte inngrepet på en annen operasjonsstue, mens andre ved sykehuset slokket brannen ved hjelp av pulverapparat.

- Det som møtte oss var røykutvikling og flammer som sto opp fra det elektriske anlegget tilknyttet operasjonsutstyret. Det som gjør en brann i en slik situasjon ekstra farlig, er oksygenlekkasjer. Vi fikk slått av tilførselen av gasser tidsnok til å hindre utvikling av brannen, sier Knut Rusten.

Visste ikke noe

- Sykehuset har prosedyrer når slikt skjer. Det har skjedd røykutvikling før, men det er helt nytt for oss at det tar fyr i forbindelse med en operasjon. Så langt jeg oppfattet det, fulgte vi prosedyrene godt, sier Rusten.

Den middelaldrende mannen på operasjonsbenken var helt uvitende om dramatikken som utspant seg rundt ham. Det gikk trolig flere timer før han våknet og fikk vite det. Samtidig fikk han beskjed om at operasjonen hadde vært vellykket, selv om den ble gjennomført under uvanlige omstendigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer