Tok gevinst på 100 mill. i norske gasseventyr

Rasmussengruppen dumper norske aksjer, og hentet i går en eksplosiv gevinst på Sunnmøre.

TOK GEVINST: Daglig leder Dag Rasmussen i det familieeide selskapet Rasmussengruppen tar gevinst i norske aksjer. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
TOK GEVINST: Daglig leder Dag Rasmussen i det familieeide selskapet Rasmussengruppen tar gevinst i norske aksjer. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Rasmussengruppen selger seg ned i norske aksjer, skriver Finansavisen.

Solgte for 200 mill. I går ble hele beholdningen på 15,27 millioner aksjer (11,45 prosent) i Ålesund-baserte Hexagon Composites solgt for 13 kroner per aksje, og totalt nærmere 200 millioner kroner.

Sørlendingene har vært med som betydelig aksjonær fra 2006 og avisen anslår at de har en kostpris på 115 millioner kroner for aksjene Rasmussengruppen solgte i går.

I tillegg kommer utbytter og Comrod-aksjer solgt med gevinst, slik at Hexagon-eventyret har gitt 100 millioner kroner i gevinst.

Flyter på skifergassen Hexagon, som produserer gassbeholdere i kompositt, flyter på den kraftige veksten i amerikansk skifergassproduksjon, og har steget over 200 prosent på Oslo Børs i år.

Finansavisen forteller også at Rasmussengruppen har realisert 650 milloner kroner i norske aksjeverdier i år. Deriblant etter en exit i ABG Sundal Collier.

Flere nyheter
Hexagon tredoblet overskuddet
15 ekstreme aksjer på børsen
Norwegian straffes i rød åpning på Oslo Børs