Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok gisler med røde pølser som bombebelte

- Jeg hadde behov for litt spenning i livet mitt, sier kineseren (23) som holdt politiet i sjakk i en time.

PØLSEVEV: Både politi og restaurantgjester trodde Sing He (23) hadde virkelig dynamitt, og ikke røde pølser, rundt livet, da han forskanset seg på en restaurant i kinesiske Benxi. Foto: All Over
PØLSEVEV: Både politi og restaurantgjester trodde Sing He (23) hadde virkelig dynamitt, og ikke røde pølser, rundt livet, da han forskanset seg på en restaurant i kinesiske Benxi. Foto: All Over Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 23 år gamle Sing He holdt politiet i sjakk i en timelang gisselsituasjon på en restaurant i Benxi i Kina. De visste ikke at «dynamittbeltet» den unge kineseren bar rundt livet egentlig var røde pølser, skriver Ekstrabladet.dk.

Sing He skal ha truet med å sprenge hele restauranten og alle gjestene i lufta med dynamitten som viste seg å være det reneste pølsevev. Sprengningen skulle skje dersom han ikke fikk pengene i restaurantens kassabeholdning, skriver Telegraph.

Skrekkslagne gjester ble vitne til hissige forhandlinger mellom politiet og den unge mannen. De dynamittkubbeliknende pølsene og en detonator med påmontert batteri var godt synlig for gjestene.

- Da vi så hva det var han hadde surret rundt livet, kunne vi ikke hjelpe for å le. Noen av pølsene lå fremdeles i innpakningen sin, forteller en av bombeekspertene.

Sing He har forklart at han var deprimert fordi han hadde slått opp med kjæresten sin.

- Jeg hadde behov for litt spenning i livet mitt, og det må man saktens si at jeg fikk, sier han.

Politiet i Benxi har god grunn til å være årvåkne i forhold til bombetrusler. I 2007 ble 25 mennesker drept og 41 kvestet da en terrorbombe raserte en karaokebar i byen.