Tok greip - reddet faren

BAMBLE (Dagbladet): Pappa lå blødende og bevisstløs på fjøsgolvet med den ville stor-oksen på 600 kilo over seg. Da grep Dag Steinar (15) møkkgreipen og hogg mot oksen. Hans lynraske grep reddet farens liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet på Wingereid-garden i Bamble i helga endte med at Zakarias Wingereid (44) havnet på sykehus med skader over store deler av kroppen. Men han er i live etter det vanvittige okseangrepet.

- Jeg ble livredd. Plutselig så jeg oksen stange pappa mellom beina og heise ham opp, forteller Dag Steinar til Dagbladet.

Tok grepet

Det ble et drama på liv og død i oksebingen. Angrepet varte i ti- femten sekunder. Det var nære på at det gikk helt galt.

Bonden forsøkte å få oksen vekk ved å slå med en hammer, men slagene bare prellet av. Oksen stanget løs på Zakarias Wingereid.
- Jeg forsøkt å sparke og dytte oksen vekk. Men det var nytteløst. Da fikk jeg tak i møkkgreipen og hoppet ned i bingen. Jeg hogg til to ganger mot låret til oksen. Da ga den seg, forteller den femten år gamle helten i dramaet.

Faren lå bevisstløs på golvet. Han blødde fra ansiktet. Sønnen brukte alle kreftene, og løftet faren over det to meter høye murgjerdet.

Mens pappa lå hardt skadd, men i trygghet, varslet sønnen resten av familien. Ambulanse kom til stedet etter kort tid.

- Da pappa kom til bevissthet, skjønte han ikke at han hadde vært i bingen engang, sier Dag Steinar - lykkelig over at faren er i live.

Englevakt

- Det er et under at mannen min lever. Han hadde englevakt. Jeg føler at vi fikk hjelp av høyere makter, sier kona Åshild Wingereid.

Zakarias ble brakt til Telemark sentralsjukehus med skader i ansiktet, brystet og beinet. I dag skal han opereres for ansiktsskadene.

Familien har drevet fedrift i femten år, men har aldri opplevd at en av «Ferdinandene» har gått amok.

- Vi kommer til å fortsette med okseholdet. Selv om du har vært i en bilulykke, kan du ikke slutte å kjøre bil, sier Åshild Wingereid.