Tok grep på Holmenkollen

For tre år siden var hver fjerde av de ansatte på Holmenkollen Restaurant i Oslo langtidssykmeldt. I dag er bildet et annet. Med profesjonell hjelp og aktive ansatte kom sykefraværet på vårparten ned i under én prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Margaretha Ramm overtok ledelsen av den tradisjonsrike restauranten, oppdaget hun et alarmerende høyt sykefravær. Av 28 ansatte var sju langtidssykmeldte.

  - Det var jo lett å se at noe måtte gjøres. Men hva? Vi startet med at hovedverneombudet og jeg gikk på et miljøkurs i regi av NHO og LO. Etter det innså vi at vi trengte profesjonell hjelp fra en skikkelig bedriftshelsetjeneste, sier Ramm.

Samtaler

Prosjekt «Ned med sykefraværet» startet med at alle ansatte fikk en lang samtale med en fysioterapeut om sin egen situasjon. Svarene ble oppsummert i en rapport til direktøren:

  - Det var mye å ta fatt på. Men nå visste vi hvor skoen trykket. Vi måtte for eksempel forandre på arbeidsfordelingen i kafeen. I dag står ingen mer enn to timer med samme oppgave. Det øker trivselen og forebygger skader, sier Margaretha Ramm.

  De langtidssyke ble kontaktet med spørsmål om hva som kunne gjøres for å få dem tilbake:

- Det kunne jo lett bli oppfattet som at vi sjekket om de virkelig var syke. Derfor var det viktig å opptre med en nennsom hånd, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer