Tok gullfisken på slektstreff

Familien Axelsen stilte med ikke mindre enn seks slektsmedlemmer på kaia i Risør. Christopher sikret seier på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RISØR (Dagbladet): Sjuårige Christopher Axelsen var i går en stolt vinner, etter at han hadde sikret seg førstepremien med ei berggylte på 1084 gram på kaifiskekonkurransen i Risør. Ruggen ble tatt med snøre og krok ytterst på Dampskipsbrygga.

-  Du kan henge den på veggen, foreslår kusine Therese Baer. Men det synes ikke Christopher noe om. Han har mer enn nok med å ta imot gratulasjonene fra de andre slektsmedlemmene. Og det var nok å ta av. Seks fettere og kusiner stilte til dyst i går ettermiddag, fulgt av like ivrige foreldre, onkler og tanter, som alle oppildnet vinneren.

Klissete

-  Jeg dro den opp helt sjøl, bedyrer Christopher Axelsen.

Men da storfisken skulle foreviges, var Christopher slett ikke ivrig. Å fange berggylte var én ting, men å holde den klissete og blodige fisken på to fingrer var noe annet.-  Det kan du gjøre, sier han henvendt til fetter Jonas som mer enn gjerne tok utfordringa.

Christopher var uansett godt fornøyd med å sette røkla på plass, og ser allerede fram til å fortelle klassen til høsten om hvem som er Risørs største kaifisker.

Han har for øvrig brukt mye tid til å fiske i sommer, som oftest går det i krabber i vannkanten. Der er fangsten som regel best.

-  Han har tålmodighet i et kvarter, humrer, pappa Christian Axelsen.

 SLEKTSTREFF: -  Jeg dro den opp helt sjøl, bedyrer Christopher Axelsen (t.v.), som vant gårsdagens fiskekonkurranse i Risør. Han ble imidlertid godt heiet fram av fetteren og kusinene sine Jonas, Tuva og Fredrik Axelsen, og Benedicte og Therese Baer. Foto: Fred A. Asdal
SLEKTSTREFF: - Jeg dro den opp helt sjøl, bedyrer Christopher Axelsen (t.v.), som vant gårsdagens fiskekonkurranse i Risør. Han ble imidlertid godt heiet fram av fetteren og kusinene sine Jonas, Tuva og Fredrik Axelsen, og Benedicte og Therese Baer. Foto: Fred A. Asdal Vis mer

Styrtregn

I kampen om dagens fisker kom Sondre Føleide fra Nordfjord på plassen bak. Han fikk en torsk på 1027 gram. I tillegg var Sondre en av de mest stabile fiskerne, i og med at han dro inn nærmere ti fisker i løpet av de to timene konkurransen varte.

Mari Finsen ble nummer to. I likhet med dagsvinneren var hennes største fangst ei berggylte. Denne veide 925 gram.125 unger stilte opp i går, sammen med like mange voksne. Det var Knut Ove Eriksen i «Tryta», alias Risør jeger og fisk, godt fornøyd med., til tross for at antallet var litt lavere enn i fjor

-  Tar vi i betraktning at det regnet 50 millimeter i natt, er dette veldig bra.

SØLVSMIL: Sondre Føleide fra Nordfjord og Mari Finsen fra Kongsvinger ble nummer to og tre i fiskekonkurransen i Risør, med fisk på henholdsvis 1027 og 925 gram.