Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok hårprøver for fjerde gang

Mens mor og datter holdes atskilt, har politiet brukt to måneder på å skaffe hårprøver som er gode nok for arsenikkanalyse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Tirsdag i denne uka ble det - for fjerde gang - tatt hårprøver av den åtte år gamle jenta fra Helgeland.

Fordi moren er siktet for å ha forgiftet henne med arsenikk, må åtteåringen bo på barnehjem.

- Jeg synes ikke det er riktig at jenta på åtte år, gang etter gang, blir sentrum for oppmerksomheten i en alvorlig straffesak mot moren. Hver gang det tas hårprøver, vil hun kunne føle at mamma har gjort noe galt, sier den siktede kvinnens advokat, Christian Wiig.

Feil på feil

Den første hårundersøkelsen av jenta ble gjort i mai, på sykehuset i Sandnessjøen.

Etter at politiet ble koplet inn i saken, ble det tatt en ny hårprøve, av mor og datter, 13. juni.

Disse prøvene kunne ikke brukes til arsenikkanalyse og ny instruks for prøvetaking ble gitt.

27. juni ble det tatt nok en hårprøve av jenta.

Prøven ble sendt til det feriestengte Karolinska Institutet i Stockholm, som skulle levere resultatene av hårundersøkelsen mandag i denne uka.

Nok en gang viste det seg at det var feil ved hårprøven. Tirsdag måtte politiet undersøke jentas hår igjen, og en ny hårprøve er sendt til Stockholm.

Ingen kommentar

Lensmann Kurt Nilsen i Brønnøy, som leder etterforskningen, vil ikke gi opplysninger om hårprøvene. Han regner med å ha resultatet på mandag.

- Det er tatt en tre- fire prøver, tror jeg. Jeg har ikke helt oversikten, sier lensmannen.

- Hvorfor tas det stadig nye prøver?

- Det vil jeg ikke si noe om. Jeg har ingen kommentar til dette, sier lensmannen.

Advokat Christian Wiig bekrefter Dagbladets opplysninger.

- Burde ikke politiet snart bli ferdig med dette?

- Det er lett for meg å komme med kritikk mot politiet, men det ønsker jeg å vente med til saken eventuelt henlegges. Nå har jeg ett mål som forsvarer: Å få avsluttet etterforskningen så snart som overhodet mulig, slik at barnet kan tilbakeføres til moren før skolestart, 18. august, sier Wiig.

Har sykdom

I forrige uke ble det kjent at en rapport fra overlege Jens Grøgaard ved Ullevål universitetssykehus konkluderer med at åtteåringen ikke er forgiftet, men at hun har en sykdom.