Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok heisen etter legedrapet

Angrep med kniv på legesenter. Jakter på farlig drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mannlig lege på Centrumsklinikken ved Arbeidersamfunnets plass i Oslo sentrum er knivstukket og drept. Legesenteret ligger like ved Sentrum Scene rett over veien fra Sentrum politistasjon.

Etter å ha stukket legen gjentatte ganger i brystet med kniv, tok drapsmannen heisen fra fjerde etasje i bygget, og forsvant ut gjennom en restaurant i første etasje.

Det var ingen vitner til selve drapet, men flere vitner har sett mannen gå inn på rommet til legen.

Politiet fikk drapsmeldingen klokken 12.37.

Advarer publikum

Politiet jakter nå på gjerningsmannen, og advarer publikum om at han må betraktes som bevæpnet og farlig.

Mannen skal være rundt 170 cm høy, han er kraftig bygd og har noe skjeggvekst.
- Han beskrives av vitner som av irakisk eller iransk opprinnelse, kledd i sort parkas med skinntupp på hetta. Han bar med seg en hvit plastpose hvor kniven var oppbevart, sier operasjonsleder Even Jørstad til Dagbladet.no.

- Hvis folk observerer noen som passer beskrivelsen må man ringe politiet med en gang. Ikke prøv på noe selv. Han må betraktes som åpenbart farlig, sier Jørstad.

Politiet bekrefter at den mannlige legen er død. Han ble stukket ned inne på legesenteret, og ble rammet av flere stikk i brystregionen. Mannen døde på stedet.

SPERRET AV: Kvartalet der klinikken ligger er sperret av. Alt tilgjengelig mannskap jakter nå på gjerningsmannen. Alle foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
SPERRET AV: Kvartalet der klinikken ligger er sperret av. Alt tilgjengelig mannskap jakter nå på gjerningsmannen. Alle foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Alle mannskaper ute

Politiet har sperret av området og avhører nå vitner. Hele bygget er nå gjennomsøkt og alt tilgjengelig mannskap jakter på gjerningsmannen. Det søkes blant annet med politihunder.

Ifølge Jørstad har de foreløpig ikke fått noe personalia på gjerningsmannen. Det er uklart om han var en pasient av legen.

En pasient av legen sier til Dagbladet.no at døra til legesenteret til vanlig var stengt og at man måtte ringe på for å få adgang.


- Dette er forferdelig trist. Legen var jovial, vennlig og veldig flink, sier pasienten.

Dagbladet.no kommer med mer.

Tok heisen etter legedrapet
FOLKSOMT: Klinikken ligger i Torggata i Oslo sentrum der mange mennesker stoppet opp for å skje hva som skjedde. Politiet advarer publikum mot gjerningsmannen som regnes som bevæpnet og farlig.
SØK: Politiets hundepatrulje er satt i arbeid og har blant annet søkt gjennom bygningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media