Tok hevn - tente på hos politimann

- Jeg skal svi av huset ditt, skrek 23-åringen til en politiførstebetjent. 23-åringen gjorde alvor av sine mordbranntrusler overfor politimannen og hans familie i Øst-Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et drøyt år etter domfellelsen tømte han bensin langs veggen til etterforskerens hus, og tente på. Fire sovende mennesker befant seg i huset. De reddet seg ut, men det oppsto skader for 60000 kroner.

Etter den dramatiske hendelsen, som har rammet hele familien, har politimannen vurdert å skifte jobb - og kona uttrykker sorg over å ha blitt fratatt sin trygghet i tilværelsen.
I Høyesterett er nå mannen dømt til fengsel i to år, hvorav ett år er gjort betinget med en prøvetid på to år. I dommen heter det at det ikke foreligger rettspraksis som er til særlig veiledning for straffeutmålingen.

Det var statsadvokat Lars Fause i Tromsø som ville ha straffeutmålingen prøvd i Høyesterett. Han påsto fengsel i 18 måneder, hvorav seks måneder skulle være betinget.

Dette mente altså Høyesterett var en for mild straff, og i skjerpende retning er det lagt betydelig vekt på at brannstiftelsen var utslag av et hevnmotiv fra 23-åringen begrunnet i politimannens jobb som etterforsker.

- Det er viktig for vår rettsorden at offentlige tjenestemenn - og deres familier og hjem - er beskyttet mot angrep av denne karakter.
Dette gjelder i særlig grad for polititjenestemenn med de vanskelige arbeidsoppgavene og den utsatte stillingen denne gruppen har, skriver en enstemmig rett.