Tok hevn med raketter

Israelske helikoptre fyrte av raketter mot Gaza by og Jabaliya flyktningeleir bare timer etter at to døde i et bombeattentat mot en israelsk skolebuss. En palestiner ble drept i rakettangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestiner ble drept som resultat av det voldsomme rakettangrepet mot Gaza-stripen i ettermiddag, opplyste en palestinsk tjenestemann.

120 mennesker måtte på sykehus etter angrepet.

I to timer skjøt israel raketter mot Gaza by, som nå er helt mørklagt etter strømbrudd.

Målet for angrepet var viktige palestinske sikkerhetskontorer, særlig politiets hovedkvarter og Yasir Arafats kontorer. Ifølge israelsk tv var ett av hovedmålene kontorene til Mohammed Dahlan, leder av den Forebyggende Sikkerhetsservice, som Israel mener står bak buss-attentatet tidligere i dag.

Uten forvarsel

Under tidligere helikopterangrep har israelerne varslet palestinerne før angrepet begynte. Denne gangen er det ikke klart hva slags varsel, om noe, som ble gitt.

Flyktningeleir

Ifølge israelsk radio skjøt helikoptrene mot flyktningeleiren i Jabaliya rett utenfor Gaza by. Angrepet skjedde et par timer etter bombeattentatet i Kfar Darom, hvor to døde og ni ble skadd.

Angrepet mot flyktningeleiren er det første av sitt slag i løpet av de to månedene urolighetene har vart, melder AP. Minst 238 mennesker har mistet livet i kampene de siste månedene.

Tre grupper har påtatt seg ansvaret for buss-attentatet i dag. Palestinsk Hizbollah, al Aqsa martyrer og en lite kjent fraksjon av PLO, Omar al Mukhtar, hevder de deltok, men PLOs leder, Yasir Arafat benekter ethvert kjennskap til angrepet.

- Vi hadde ingenting med denne hendelsen å gjøre. Vi avviser all form for vold, sier Arafats rådgiver Nabil Aburdeneh.

Det var to voksne israelere som døde da bussbomben gikk av utenfor Kfar Darom på Gazastripen i morges. Bussen hadde militæreskorte og både soldater og barn ble skadd i eksplosjonen.

HEVN: Kamphelikoptre og krigsskip sendte over 11 raketter inn mot mål i Gaza by.
<B>TO DREPT: To israelere ble drept da en bombe eksploderte i en skolebuss.
En palestinsk soldat behandles ved Shifa-sykehuset i Gaza, etter at han ble skadet i israelernes angrep mandag kveld.