Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok i bruk puppene mot høyere pensjonalder

Ikke noe er bedre enn å ta brystpartiet i bruk når de politiske meningene skal frem, mener feministgruppa Femen som ble arrestert på ny i dag.

I EVAS DRAKT: Ukrainsk politi arresterer en ung kvinnelig aktivist fra gruppen Femen for å ha demonstrert mot myndighetenes forslag om å høyne pensjonsalderen for kvinner. Foto: AFP PHOTO/GENYA SAVILOV
I EVAS DRAKT: Ukrainsk politi arresterer en ung kvinnelig aktivist fra gruppen Femen for å ha demonstrert mot myndighetenes forslag om å høyne pensjonsalderen for kvinner. Foto: AFP PHOTO/GENYA SAVILOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ukrainsk politi arresterte igjen aktivister fra den feministiske gruppa Femen i Ukraina foran parlamentet i Kiev for å ha protestert nakne i sentrum av byen.

Både skuelystne fotografer og andre møter opp når de titalls toppløse kvinnene er i aksjon.

Femen består av rundt 300 aktivister som stadig demonstrerer mot saker de mener er kritikkverdige. De mener nakenheten bidrar til å få oppmerksomhet rundt sakene de engasjerer seg i. 

- Redde for brystene våre - Vi får ukrainsk og internasjonal oppmerksomhet. Når myndighetene prøver å arrestere oss for å kle av oss, beviser det at de er redde for å se nakne bryster, mener lederen for gruppa, Anna Gutshol (26).

De feministiske aktivistene protesterte i dag uten en eneste fille på overkroppen for å få frem sitt budskap mot å høyne pensjonsalderen for kvinner i Ukraina, til stor oppstandelse blant de oppmøtte i Kievs sentrumsgater.

Kvinnene har tidligere protestert mot myndighetenes forslag om å gripe inn å holde orden på innbyggernes balkonger under kommende fotball-EM i 2012, i tillegg til å protestere mot at den iranske tobarnsmora Sakineh Mohammadi Ashtiani ble dømt til døden ved steining for utroskap i fjor.

Vil engasjere kvinner - Vårt mål er å aktivere ukrainske kvinner som vil bli involvert i politikk. Vi tenkte å lage en organisasjon der unge kvinner kunne komme å hjelpe andre som dem og samfunnet forøvrig. Og måten vi har valgt å gjøre det på er ekstremt sexy, har Femen-leder Anna Gutsol (26) tidligere uttalt til CNN.

Organisasjonen startet med å demonstrere mot sexturisme, men i fjor utførte Femen en rekke politiske demonstrasjoner, blant annet rettet mot blant annet angivelig valgfuks under det ukrainske presidentvalget.

BÆRES BORT: Politiet måtte ta i bruk makt og bære denne kvinnen fra feministgruppa Femen bort fra parlamentet i Kiev under protesten. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky)
BÆRES BORT: Politiet måtte ta i bruk makt og bære denne kvinnen fra feministgruppa Femen bort fra parlamentet i Kiev under protesten. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky) Vis mer