Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok ikke blod- prøver

Anne Grethes pappa, Michael Bundgaard, er rystet over helsevesenet i Sarpsborg kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av at Fylkeslegen har iverksatt tilsynssak, er det ingen som har tatt kontakt med familien. Dermed er det kun legenes egne rapporter som ligger til grunn når Fylkeslegen skal vurdere om Anne Grethe har blitt feilbehandlet.

- Hvordan kan en helsesjef helt ukritisk godta legenes rapport uten å ha snakket med pasienten som er behandlet. Jeg fatter det ikke, sier Bundgaard

- De fraskriver seg alt ansvar. De skriver at Anne Grethe hadde god allmenntilstand da hun forlot legevakten. Hvordan i all verden kan de skrive det når hun hadde over 41 i feber? Hun klarte verken å gå eller kle av seg selv. Beina hennes var så vonde at hun skrek når de tok på dem. Likevel stiller legen diagnosen influensa. Og det uten å ha tatt en eneste blodprøve. Blodprøven ville umiddelbart avslørt at hun var angrepet av streptokokk-bakterier.

Helsesjefen i Sarpsborg kommune, Øivind Werner Johansen, ønsker ikke å kommentere saken så lenge det er en tilsynssak. Likevel bekrefter han å ha beklaget seg til Fylkeslegen når det gjelder medieomtalen, og hvilken belastning den har vært for legene.

Fylkeslegen i Østfold, Elisabeth Lilleborge Markhusen, ønsker heller ikke å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media