Tok ikke blod- prøver

Anne Grethes pappa, Michael Bundgaard, er rystet over helsevesenet i Sarpsborg kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På tross av at Fylkeslegen har iverksatt tilsynssak, er det ingen som har tatt kontakt med familien. Dermed er det kun legenes egne rapporter som ligger til grunn når Fylkeslegen skal vurdere om Anne Grethe har blitt feilbehandlet.

- Hvordan kan en helsesjef helt ukritisk godta legenes rapport uten å ha snakket med pasienten som er behandlet. Jeg fatter det ikke, sier Bundgaard

- De fraskriver seg alt ansvar. De skriver at Anne Grethe hadde god allmenntilstand da hun forlot legevakten. Hvordan i all verden kan de skrive det når hun hadde over 41 i feber? Hun klarte verken å gå eller kle av seg selv. Beina hennes var så vonde at hun skrek når de tok på dem. Likevel stiller legen diagnosen influensa. Og det uten å ha tatt en eneste blodprøve. Blodprøven ville umiddelbart avslørt at hun var angrepet av streptokokk-bakterier.

Helsesjefen i Sarpsborg kommune, Øivind Werner Johansen, ønsker ikke å kommentere saken så lenge det er en tilsynssak. Likevel bekrefter han å ha beklaget seg til Fylkeslegen når det gjelder medieomtalen, og hvilken belastning den har vært for legene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer