Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok ikke hensyn til familiens historie

Oslo (NTB): - Jeg tok overhodet ikke gått inn på tidligere forhold i denne saken, men tatt min beslutning utfra familien Aftabs nåværende situasjon. Noe annet ville være uholdbart, sier justisminister Aud-Inger Aure.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden justisministeren betrakter saken utfra dagens situasjon, kan hun ikke si om familiemedlemmenes helsetilstand er blitt verre.

Aure opplyser at Justisdepartementet har skaffet seg et bilde av situasjonen ved å hente inn opplysninger om nåværende livssituasjon etter at omgjøringsbegjæringen kom for en måneds tid siden.

I denne prosessen har departementet samarbeidet tett med Sosialdepartementet og Kommunaldepartementet. Det har også vært jevnlig kontakt med familiens advokat Trygve Tveter.

Aure presiserer at helsemessige forhold og barnas situasjon har vært de avgjørende momentene for at familien nå får opphold på humanitært grunnlag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!