Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok ikke opp overvåkingssaken med Obama

Ikke tema under NATO-toppmøtet i Lisboa.

IKKE TEMA: - Det er ikke naturlig å løfte overvåkingssaken opp på presidentens bord, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Scanpix
IKKE TEMA: - Det er ikke naturlig å løfte overvåkingssaken opp på presidentens bord, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har dialog med den amerikanske ambassaden om den saken. Det er ikke en sak det er naturlig å løfte opp på presidentens bord. Jeg tror ikke han ville være veldig klar over den saken, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Den amerikanske ambassadens overvåking ble i justisminister Knut Storbergets redegjørelse i Stortinget beskrevet som i ytterkant av det som er lovlig.

Men Støre mener det likevel ikke er naturlig å benytte sjansen til ta opp saken på politisk nivå med noen av amerikanerne på sidelinjen av toppmøtet.

- Vi har fått de svarene vi har bedt om fra amerikanerne, og det pågår en etterforskning. Vi skal avvente den før vi eventuelt tar noen andre reaksjoner, sier Støre videre.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!