Tok IngridAlexandra.com

Sekunder etter at navnet var offentlig, hadde Karl (29) sikret seg domenenavnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karl E. Eliassen (29) er en ivrig domenenavnsamler. Han har nå 91 ulike navn. De fem siste kjøpte han sekunder etter at Kjell Magne Bondevik offentliggjorde navnet til prinsesse Ingrid Alexandra.

- Dette gjorde jeg bare som en fjær i hatten. Det er mye bedre at jeg sikrer navnet enn at et tysk kulørt ukeblad gjør det, sier Eliassen til Dagbladet.no.

Han registrerte navnet på domenet .com .net .org .biz. .info og .no. Han er ennå ikke sikker på om han ble tildelt det norske navnet, men har fått bekreftet at han eier de fem andre.

- Jeg kommer ikke til å gjøre noe spesielt med navnene. I første omgang vil jeg bare sende folk videre til kongehuset.no, sier han.

Han sier han ikke trenger pengene og kommer derfor ikke å legge ut navnet til salgs.

- Men det er klart at hvis de ønsker å overta navnet, skal de få det, sier han.

Eliassen driver til daglig et enkeltmannsforetak i Ålesund. Han jobber med digital videoredigering. Til nå har han ikke tjent store penger på domenesamlingen.

Dagbladet.no har i dag vært i kontakt med Norid som styrer norske domenenavn på Internett. Der kan de fortelle at de foreløpig ikke har registrert at noen har fått det norske navnet, men at førstemann som registrerte det vil få det.

Gir bort nettside

Nettleverandøren Active ISP registrerte www.prinsesseingrid.name allerede i går. Men i dag var de raske med å registrere www.ingridalexandra.name. Nettsiden er allerede oppe med en gratulasjonsprotokoll som skal gis til Kongehuset.