Tok jackpot'en i lotto

STANGE (Dagbladet): Årets høytid blir helt spesiell for tippelaget fra Sparebanken Hedmark på Stange. For første gang føler de alle at de har mulighet til å skeie litt ut. Lykken er en lottogevinst - på 20 millioner kroner!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Champagnekorkene gikk i været. Bilene måtte stå igjen utenfor festlokalet, og festen varte godt inn i morgentimene da de åtte bankansatte fra Sparebanken Hedmark vant 20 millioner kroner i Lotto i påska i år.

Nå har inntrykket rukket å feste seg. Nesten samtlige cruiser rundt i nye biler, men de griper fortsatt etter det billigste brødet når de er på Samvirkelaget. Livet har endret seg, men noe er som før.

- Man må ikke ta av for mye. Det er greit å kose seg litt innimellom, men til hverdags lever man som før. Man kan ikke legge på seg dyre vaner, da forsvinner pengene fort, sier Odd Willy Løvbakke (49.

Festlag

I fem år hadde tippelaget vært operativt. Formålet var å tjene nok penger til en ordentlig hyttefest hos han Odd Willy hvert år. Storgevinsten drømte de om når de var på tur i fjellet eller ute langs landeveien.

At de sammen skulle bli millionærer ble det bare fleipet om. Men slik ble det altså.

- Vi har blitt utrolig gode venner etter dette. Vi har noe til felles. En opplevelse som ikke kan beskrives før du selv har opplevd det, sier Øystein Vasaasen - også kalt gullgutten.

Det var han som leverte bongen, og han kunne med loven i hånda ha stukket av med hele potten. Men det hverken ville eller torde han.

- Jeg var i ferd med å glemme å levere bongen. Det jeg ikke hadde fått med meg var at vi hadde redusert innsatsbeløpet til 100 kroner. Av gammel vane tippet jeg for 120 kroner. Det var ei rekke på den siste kupongen vi vant på, sier Øystein.

Ny sjanse

Hva som hadde skjedd dersom han hadde puttet vinnerkuppongen i egen lomme er ikke godt å si, men han hadde hatt et forklaringsproblem overfor de andre i laget. I stedet ble det altså fest i bankkjelleren og fotballtur til England.

Et minne for livet.

- Det var altså så artig. Toppkamp og greier. Tottenham mot Manchester United, sier Margrethe Hauge (63) og viser frem fotoalbumet f ra Londonturen for noen måneder siden.

Gutta i laget er allerede i gang med planleggingen av ny tur på nyåret.

- Slik kunne vi ikke unne oss selv. Store månedlige avdrag på huset spiser opp lønna. Man gikk og så på klokka og ventet på lønningsdag, sier Idar Jørgensen.

Da tippelaget fra Stange vant toppgevinsten var det den største premieutbetalingen i Norge. I dag er det på nytt 20 millioner kroner i potten, og bankgjengen er ikke i tvil om hvem som skal levere bongen.

- Det blir han Øystein det, sier Odd Willy og peker ut gullgutten.

PS! Øystein Vasaasen har flere ganger vist at han har lykke med tall. For tre uker siden vant tippelaget 8000 kroner. Da var de bare et tall fra ni millioner kroner.

VINNERBONGEN: Øystein Vasaasen og de andre lottomillionærene viser frem vinnerbongen til 120 kroner. Øystein holdt på å glemme å levere bongen! Bak Evelyn Johansen og Jan Ulrik Baksjøberget. I midten Idar Jørgensen, Stig Haug og Odd Willy Løvbakke. Foran Margrethe Hauge, Øystein Vasaasen og Solfrid Hagelien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer