Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok jegerprøven i dress

En rekke Ap-politikere på Stortinget har nylig tatt jegerprøven. Leder av finanskomiteen, Torgeir Micaelsen, stilte likegodt i dress.

FERSKE JEGERE: Sammen med initiativtager og erfaren jeger (fra venstre) Thomas Breen (delvis skjult) og instruktør Lars-Eric Lindqvist har stortingspolitikerne Eva Kristin Hansen, Laila Gustavsen, Torgeir Micaelsen, politisk rådgiver Anne Cathrine Berger (delvis skjult), Hadia Tajik og Svein Terje Dybing tatt jegerprøven. Det samme gjord også statsminister Jens Stoltenberg og Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: Privat
FERSKE JEGERE: Sammen med initiativtager og erfaren jeger (fra venstre) Thomas Breen (delvis skjult) og instruktør Lars-Eric Lindqvist har stortingspolitikerne Eva Kristin Hansen, Laila Gustavsen, Torgeir Micaelsen, politisk rådgiver Anne Cathrine Berger (delvis skjult), Hadia Tajik og Svein Terje Dybing tatt jegerprøven. Det samme gjord også statsminister Jens Stoltenberg og Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke Ap-politikere på Stortinget har gått i statsminister Jens Stoltenbergs fotspor og tatt jegerprøven.

Leder av Stortingets finanskomite, Torgeir Micaelsen, stilte like godt opp i dress da han skulle ta jegerprøve og skyte leirduer med hagle.

Norsk design Sammen med stortingspolitikerne Truls Wickholm, Svein Terje Dybing, Laila Gustavsen, Else-May Botten, Hadia Tajik, Eva Kristin Hansen og rådgiver Anne Cathrine Berger, har han nylig gjennomført jegerkurs og fått tillatelse til å skyte småvilt.

- Ja, det var ikke bevisst at jeg kledde meg opp som en engelsk lord på fasanjakt, men jeg hadde helt glemt å ta med meg skift. Men det ble jo kule bilder, da, sier Micaelsen til Dagbladet og legger til:

- Jeg kan godt skryte av at det er en Moods of Norway dress, det er jo ikke så ofte vi gutta for lov til å si vi går med norsk design, sier han og ler.

Stolt jeger Et eller annet sted har Aps mann i utdanningskomiteen på Stortinget, Truls Wickholm, hatt en konvolutt med penger i gave fra noen kompiser til bruke på jegerprøven. Alle år siden har kompisene ringt  før høstjakta og spurt om han ikke skulle bli med.

- Nå kan jeg endelig bli med, sier Wickholm med dårlig skjult stolthet.

- Jeg fikk lyst å begynne med jakt for kanskje ti år siden. Det har vært et prosjekt som aldri har blitt realisert.

Flipper og Bambi - Det var litt et SFO-tiltak for APs Stortingsgruppe, ler Thomas Breen.

Han er selv jeger, og det var hans idé å dra igang kurset. Tanken bak initiativet var ikke bare et ønske om sosialisering med kollegaene:

- Jeg mener det er behov for mer kunnskap om jakt og viltforvaltning. Det er nok "Flipper" og "Bambie" tilnæring på Stortinget, sier Been.

Ifølge han har alle som gjennomførte kurset nå har lyst til å prøve praktisk jakt, derfor vil han invitere til en helg på småviltjakt i hjemkommunen Folldal.

- Alle traff I 2008 arrangerte Stoltenberg jegerkurs for statsråder fra både Ap og Sp, i tillegg til flere familiemedlemmer på Statsministerns kontor.

Instruktør Lars-Eric Lindqvist, som også underviste statsministeren og regjeringsmedlemmene, syntes det var en fin Ap-gjeng på kurs.  I tillegg til å lære å skyte med hagle på leirduer, måtte stortingsrepresentantene lære seg om moral, etikk, våpenbruk, behandling av kjøtt og jaktteknikk.

For å bli jeger og skyte etter småvilt må man ha skutt minst 15 ganger etter leirdue med hagle.

- Alle var gode til å skyte, og alle traff, sier Lindqvist og ler.

- Men noen var bedre enn andre, er alt jeg vil si om den saken.

Skal skyte mer - Det var veldig gøy. Det var noe jeg hadde tenkt på tidligere, så da det kom opp nå hang jeg meg på. Mest av alt av nysgjerrighet, sier Hadia Tajik, som var aktiv i Blinderns pistolskytterlag.

Nå har hun også fersk tillatelse til å skyte småvilt.

- Nå kommer jeg til å være en del oppe på Løvenskioldbanen og skyte med hagle, sier hun.

SKYTTER I DRESS: I en Moods of Norway dress stilte finanskomiteens leder opp til skyting med resten av Ap-jegerne. Fra venstre: Svein Terje Dybing, Torgeir Micaelsen, Anne Cathrine Berger og instruktør Lars-Eric Lindqvist. Foto: Privat
SKYTTER I DRESS: I en Moods of Norway dress stilte finanskomiteens leder opp til skyting med resten av Ap-jegerne. Fra venstre: Svein Terje Dybing, Torgeir Micaelsen, Anne Cathrine Berger og instruktør Lars-Eric Lindqvist. Foto: Privat Vis mer