- Tok kokain mot angst

Drapstiltalte Tore Iversen (27) hevder han var paranoid og brukte dop for å bekjempe angst i tida før han skjøt og drepte Bjarte Berthelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iversen innrømmet i Oslo tingrett at han brukte kokain jevnlig i forkant av drapet på Berthelsen 20. mai i fjor. Ifølge Iversen hadde han blitt knivstukket få måneder før drapet. Dessuten skal han ha blitt beskutt noen uker seinere, angivelig i kjølvannet av en krangel med den såkalte A-gjengen i Oslo.

- Jeg levde med et konstant trusselbilde, og bar våpen for å kunne forsvare meg selv. Jeg brukte kokain for å bekjempe angsten jeg hadde, sa han.

Iversen hevder at han opplevde såkalte flashbacks av tidligere voldsepisoder da han skjøt Berthelsen utenfor Galleriet i Oslo. Den drapstiltalte 27-åringen nekter straffskyld for forsettlig drap, men erkjente skyld for uaktsomt drap. Iversen hevder at han gjenopplevde disse episodene utenfor Galleriet drapsnatta, og at det førte til at han tok fram pistolen og skjøt Berthelsen etter at de to hadde havnet i et basketak.

27-åringen beklaget også konsekvensene av sine handlinger.

I RETTEN: Tore Iversen (27) i Oslo tingrett, tiltalt for drapet på Bjarte Berthelsen (27) i Oslo 20. mai i fjor.