ULOVLIG GIFT:  Den malaysiske politikeren Bung Mokhtar Radin og hans nye kone Zizie Ezette venter på dommen i den islamske domsstolen i Kuala Lumpur. Politikeren er dømt til en månedes fengsel. Foto: AP Photo
ULOVLIG GIFT: Den malaysiske politikeren Bung Mokhtar Radin og hans nye kone Zizie Ezette venter på dommen i den islamske domsstolen i Kuala Lumpur. Politikeren er dømt til en månedes fengsel. Foto: AP PhotoVis mer

Tok kone nummer to uten å spørre førstekona

Nå må den malaysiske politikeren i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En malaysisk politiker er dømt til én måneds fengsel i en islamsk domstol for å ha tatt en kone nummer to uten å få tillatelse fra sin første kone.

Muslimske menn har lov til å ta opp til fire koner i Malaysia. Dette har blitt mer populært i det siste, selv om polygami forsatt bare praktiseres av et mindretall.

Men, mannen må spørre sin første kone om tillatelse til å ta en kone nummer to. Førstekona må akseptere det nye ekteskapet før det betraktes som lovlig, ifølge Reuters.

Bung Mokhta (51), som er parlamentsmedlem for regjeringspartiet i Malaysia, må i tillegg til å sone en måneds fengsel betale en bot på 310 dollar.

- Tiltalte hadde dårlige intensjoner og har lekt med ekteskapets alvorlige prosess og polygamireglene i shariah-lovgivningen, sa dommeren Wan Mahyuddin Wan Muhammad da dommen falt i Kuala Lumpur onsdag.  Også Bung Mokhtas nye kone, skuespilleren «Zizie» Izette Abdul Samad (31), fikk en bot.

Malaysia har et todelt rettssystem der sekulære rettsaker behandes parallelt med shariah-lovene som gjelder den muslimske majoriteten i landet, og som tar seg av brudd på Islamsk lov.

Politikeren har anket og bedt om at straffen gjøres om til kun en bot siden dette var hans første lovbrudd.