Tok livet av sine egne katter - dømt til 75 dagers fengsel

- Jeg gjorde det på denne måten med hundrevis av kattunger som guttunge, sa mannen i retten.

En mann i 60-åra er i Tønsberg tingrett dømt til 75 dagers fengsel for brudd på dyrevernloven, etter å ha tatt livet av sine egne katter. Det skriver Sandefjords Blad.

Mannen tilsto i retten at han hadde avlivet kattene med bare hendene. Han innrømmet også å ha mishandlet dyrene etter at de var tatt livet av. I tillegg til fengsel mister han retten til å ha husdyr i ti år.

Ifølge Sandefjords Blad forklarte mannen at han hadde hatt et samlivsbrudd og alvorlig sykdom kort tid før han tok livet av kattene. På grunn av sykdommen hadde han vært borte fra hjemmet en periode, noe som ifølge ham selv hadde gjort kattene psykotiske. Derfor måtte de avlives.

- Gjort det med hundrevis

Siden han selv ikke hadde penger til å betale en veterinær til å gjøre jobben, så han ingen annen utvei enn å ta livet av kattene selv. Det skal ikke ha vært første gang.

- Jeg gjorde det på denne måten med hundrevis av kattunger som guttunge, sa han i tingretten ifølge dommen.

I dommen kommer det også fram at mannen i 60-åra sendte bilder av de døde kattene til sin tidligere kone som hevn. Han skal også ha gått fysisk til angrep og beskyldt henne for å ha stukket av med pengene hans. Dette endte med at ekskona anmeldte mannen.

Anket dommen

Da Mattilsynet seinere oppsøkte mannens hjem, fortalte han selv hva som hadde skjedd. Mannen sa da at kattungene var avlivet fordi de hadde mistet moren sin.

Han hevdet imidlertid selv at han ikke visste at måten avlivingen var gjort på, er i strid med loven. I tillegg til fengsel, ble han dømt til å betale 5000 kroner i saksomkostninger, men har allerede sagt at dommen vil bli anket.