- Tok løyvet til død drosjeeier

«Lille-Røkke» skal ha forfalsket underskriften til død kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norskpakistansk drosjeeier i Oslo, kjent som «Lille-Røkke», mister alle sine 13 drosjeløyver etter at han skal ha vært involvert i forfalskning av underskriften til en død kollega for å overta hans løyve.

Den 33 år gamle drosjeeieren kom til Samferdselsetaten i Oslo i september i fjor med en kontrakt som ga ham tillatelse til å bestyre en annen drosjeeiers løyve, ifølge Aftenposten. 

Den andre drosjeeieren, en 55-årig norsk-pakistaner, skulle ha skrevet under på at han overlot løyvet til «Lille-Røkke» for en periode. Men det var et problem. 55-åringen, som nylig skulle ha skrevet under på kontrakten, hadde vært død i tre måneder, skriver Aftenposten

Denne saken og en rekke andre alvorlige forhold har ført til at Samferdselsetaten nå tar fra ham samtlige 13 løyver. De har også gitt ham karantene i tre år.

Vedtaket betyr at 33-åringen må parkere drosjene sine for godt.

Avdelingsdirektør Odd Bratteberg ved Samferdselsetaten i Oslo kommune forteller at forfalskning av underskriften ble oppdaget helt tilfeldig.

- Da vi sjekket nærmere, viste det seg at mannen som angivelig hadde skrevet under på kontrakten, var død, sier Bratteberg.

Samferdselsetaten politianmeldte forholdet 8. januar i år, men politiet henla saken.

33-åringen har kjørt svart for flere titalls millioner i Oslo de siste årene. Han har allerede bak seg en kraftig skattesmell for årene 2000-2002, og kan vente seg en enda kraftigere smell.

NTB

FORFALSKET: En norskpakistansk drosjeeier skal ha forfalsket underskriften til en død kollega for å overta løyvet hans.