LYDOPPTAK: Den drapstiltalte 25-åringen fra Ålesund tok opp lyd på mobiltelefonen da han skjøt og drepte Jann-Henrik Larsen (33) i dette huset i Langevåg utenfor Ålesund 19.desember i fjor. Foto:FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet
LYDOPPTAK: Den drapstiltalte 25-åringen fra Ålesund tok opp lyd på mobiltelefonen da han skjøt og drepte Jann-Henrik Larsen (33) i dette huset i Langevåg utenfor Ålesund 19.desember i fjor. Foto:FRIDGEIR WALDERHAUG/DagbladetVis mer

Tok lydopptak av drap

Satte mobilen på opptak før han skjøt og drepte Jann-Henrik Larsen (33) med pumpehagle. Nødverge, forklarer drapstiltalt ålesunder (25).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet):  Det var natta til lørdag 19.desember i fjor at den drepte Jann-Henrik Larsen kom til huset i Langevåg i Sula kommune utenfor Ålesund, hvor hans halvsøster delte leilighet med sin nå drapstiltalte kjæreste.

Den drapstiltalte 25-åringen sa seg ikke skyldig da saken mot ham startet i Sunnmøre tingrett i går.

25-åringen fra Ålesund har tidligere erkjent at det var han som skjøt og drepte kjærestens halvbror, men hevder nå at drapet skjedde i nødverge etter at Larsen kom beruset og truende inn i leiligheten og angrep sin halvsøster.

Lydopptak I følge Sunnmørspostens nettutgave satte tiltalte mobilen på lydopptak og la den på et bord da krangelen startet.

25-åringen forklarte i retten at krangelen som oppsto blant annet dreide seg om 200 kroner avdøde mente tiltalte skyldte ham.

Jann-Henrik Larsen, opprinnelig fra Alta, men bosatt i Fredrikstad, hadde fått hjelp av tiltalte med et flyttelass.
I den forbindelse mente Larsen at partene var blitt enige om å dele på drivstoffet, og at tiltalte derfor skyldte ham 200 kroner.

- Jeg var livredd for livet til samboeren min, forklarte 25-åringen som foranledning til drapet.

I følge tiltalte tok Larsen kvelertak på sin halvsøster mens hun lå nede på gulvet. Da tok tiltalte en pumphagle og skjøt Larsen i brystet på kloss hold.

Avspilles i retten
Lydopptaket fra tiltaltes mobiltelefon vil senere bli lagt fram i retten, noe tiltaltes forsvarer, Inger-Marie Sperre, mener kan bli avgjørende for å fastslå om det er snakk om nødverge.

Aktor i saken, Jogeir Nogva, sier til Sunnmørsposten at de har tatt ut tiltale med tanke på at tiltalte ikke handlet i nødverge.