Tok med bomber på skolen

Josh Magee (17) ble tatt med 20 hjemmelagde bomber på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Josh Magee (17) hadde planlagt å massakrere sine medelever.

En ansatt ved Malcolm High School i Nebraska luktet lunta da han så 17-åringen ta en slurk av en spritflaske og iføre seg en svart frakk.

Skolen hadde holdt et ekstra øye med Magee etter det ble kjent at han hadde begynt å eksperimentere med eksplosiver hjemme.

Og -ganske riktig - Magee hadde helt spesielle planer for denne tirsdagen i mars. Eksperimentene hans skulle gi resultater:

I 17-åringens bil fant politiet 20 hjemmelagde bomber, en rifle og store mengder ammunisjon. Og en lapp hvor det sto at han ville skade alle på skolen - med unntak av tre venner.

Nå er Magee siktet for drapsforsøk.

Ifølge foreldre og lærere snakket 17 åringen om massakren på Columbine High School stadig vekk. Der Eric Harris og Dylan Klebold tok med seg 12 medelever og en lærer i døden. Og han skal alltid ha blitt oppfattet som en våpenfiksert einstøing - men også talentfull musiker.

- Det hadde potensial til å gå ille, sier inspektør Gene Modernize til CNN

- Med denne eleven, på denne skolen, denne bestemte dagen, lyktes vi. Vi var heldige.

En knapp uke tidligere pågrep og siktet politiet i Montana to 11 år gamle gutter på mistanke om at de planla å skyte en jente i frikvarteret. De skal ha gravd ned en ladd pistol i sandkassa.

COLUMBINE-MASSAKREN: Eric Harris (bildet) og Dylan Klebold drepte 12 medstudenter og en lærer ved Columbine High School i 1999 - før de til sist skjøt seg selv. Her skriker Harris inn i kamera i forbindelse med et videoprosjekt på skolen i forkant av massakren.