Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne Jemtland

- Tok med drapssiktet ektemann til funnsted

Ifølge Hamar Arbeiderblad tok politiet med seg den siktede ektemannen til Janne Jemtland ut på sentrale steder i helga.

AVHØR: Ifølge Hamar Arbeiderblad ble den drapssiktede ektemannen avhørt ved funnstedet ved Glomma i Våler. Har tar politi og brannvesenet opp et lik fra elva. Identiteten er foreløpig ikke bekreftet, men politiet mener det er grunn til å tro at det er savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AVHØR: Ifølge Hamar Arbeiderblad ble den drapssiktede ektemannen avhørt ved funnstedet ved Glomma i Våler. Har tar politi og brannvesenet opp et lik fra elva. Identiteten er foreløpig ikke bekreftet, men politiet mener det er grunn til å tro at det er savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO / BRUMUNDDAL (Dagbladet): Avisa skriver at i all diskresjon tok drapsetterforskerne med seg mannen ut for å avhøre ham på sentrale steder i drapssaken. Etter det avisa kjenner til, tok politiet med seg mannen til funnstedet ved Glomma i Våler lørdag kveld.

Det er ikke kjent hva ektemannen har forklart i avhør - annet enn at han samarbeider med politiet. På en pressekonferanse søndag sa politiet i Brumunddal at mannen har blitt avhørt i helga. De ønsker ikke å fortelle hva mannen har forklart.

På bakgrunn av opplysninger

- Søket i Glomma som førte til funnet av et lik skjedde på bakgrunn av opplysninger som tilkom oss etter pågripelsen på fredag, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet søndag.

Politiet vil ikke si om mannen i avhør har pekt på stedet hvor kvinnen ble funnet.

- Vi har en teori om hva som har skjedd med Janne, og anser de siste dagers utvikling som et stort gjennombrudd i saken. Vi er imidlertid ikke i mål med etterforskningen, sa han.

Det at politiet tar med seg siktede ut, er ikke uvanlig i alvorlige straffesaker, forklarer Hamar Arbeiderblad. Ved slike tilfeller håper politiet å kunne få mer nøyaktig informasjon enn om man hadde sittet inne i et avhørsrom.

SØKER ETTER JANNE: Et stort område ved Eid bru i Våler var stengt lørdag. Et lik ble funnet i på bunnen av Glomma. Politiet antar at det er savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKER ETTER JANNE: Et stort område ved Eid bru i Våler var stengt lørdag. Et lik ble funnet i på bunnen av Glomma. Politiet antar at det er savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Varetektsfengsling

Mandag blir mannen framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett. Mannen er siktet for forsettlig drap på tobarnsmoren Janne Jemtland (36). Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men godtar varetektsfengslingen.

Jemtland forsvant fredag 29. desember. Halvannet døgn etterpå ble det satt i gang søk etter kvinnen.

Lørdag ble et lik funnet på bunnen av elva Glomma ved Eid bru i Våler kommune i Hedmark. Identiteten er foreløpig ikke bekreftet, men politiet mener det er mye som tyder på at det er savnende Janne Jemtland.

Fremmedlegionen

Den drapssiktede ektemannens forsvarer, Ida Andenæs, ønsker ikke å kommentere mannens forklaringer. Lørdag var mannen i avhør i nesten sju timer.

- Han har det svært tungt, sa Andenæs da Dagbladet møtte henne i Hamar lørdag.

Den siktede har en lang karriere bak seg i den profesjonelle franske kampstyrken Fremmedlegionen.

En av sjefene hans var den norske fremmedlegionæren Charles Støeng (52).

Støeng vervet seg til legionen i 1985 og var der til han gikk av som pensjonist i 2000. En del av den samme perioden var også Janne Jemtlands ektemann en del av den myteomspunne franske elitestyrken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!