ADVARSEL MOT OMREISENDE TAKTEKKERE: Politiet i Telemark advarer eldre og andre som får besøk med tilbud om å fikse hustaket. Personen på bildet har ikke tilknytning til saken i Skien. Illustrasjonsfoto:  Thorfinn Bekkelund, Samfoto/NTB Scanpix.
ADVARSEL MOT OMREISENDE TAKTEKKERE: Politiet i Telemark advarer eldre og andre som får besøk med tilbud om å fikse hustaket. Personen på bildet har ikke tilknytning til saken i Skien. Illustrasjonsfoto:  Thorfinn Bekkelund, Samfoto/NTB Scanpix.Vis mer

Tok med kvinne (90) til banken for å få ut forskudd på jobb til 88 000

Sommertegn: omreisende taktekkere. Politiet i Telemark advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Telemark går ut med advarsler mot omreisende håndverkere som forsøker å lure huseiere, i hovedsak eldre mennesker, med å reparere taket.

Tirsdag slo en bank i Skien alarm da en 90 år gammel kvinne ble geleidet inn i banken av to rumenere som ville «hjelpe» henne med å ta ut et kontantuttak som forskudd på en taktekker til 88 000 kroner, skriver Varden.

En bankansatt fattet mistanke og kontaktet familien.

- Banken ringte til kvinnens familie, som igjen tok kontakt med oss. Hun fikk ikke tid til å nekte, for de tok henne med i bilen og kjørte henne til banken, Til slutt ble hun hjulpet ut av situasjonen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt til avisa.

Dagbladet har tidligere i en serie reportasjer satt søkelys om på omreisende håndverkere og asfaltleggere med forretningsmetoder i gråsonen av norsk skikk og regelverk.

Kom tilbake dagen etter

Det var tirsdag de to taktekkerne - identifisert som far og sønn fra Romania - ringte på hos kvinnen og fikk komme inn.

Ifølge Varden kom de først med et tilbud om å fikse taket for mellom 2 000 og 2 500 kroner.

Dagen etter bankturen - i går - dukket de samme mennene opp igjen hos 90-åringen.

Da ringte hun til politiet selv. En patrulje kom og anmodet dem å å holde seg vekk.

Politiet oppfordrer folk til å vurdere nøye før de inngår avtaler med oppsøkende håndverkere.