Tok med seg 300 PC-er og TV-er hjem

Helt til arbeidsgiveren InfoCare avslørte utro tjenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var fredag i forrige uke at politiet på Stovner i Oslo slo til mot de sju teknikerne ansatt i InfoCare. Alle sammen var på jobb som vanlig og fikk seg en lite hyggelig overraskelse.

- Vi arresterte dem på jobben deres om formiddagen. Det var arbeidsgiver selv som hadde anmeldt dem, sier etterforskningsleder Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no.

Etter arrestasjonene dro politiet hjem til de sju personene.

- Vi beslagla et sted mellom 200 og 300 artikler. Det var mest flatskjermer og bærbare PCer, sier Olsen. 

Fant 80 artikler hos en person
Etterforskningslederen sier at de fikk en enkel jobb hjemme hos teknikerne.

- Det er umulig å skjule så mange artikler. Hjem hos den ene personen fant vi nærmere 80 artikler, forteller etterforskningslederen.

InfoCare er et selskap som utøver service på vegne av en rekke store selskaper i hele Norge. De har samarbeid med blant andre Expert, Dell, Microsoft, Telenor og Norsk Tipping.

Avslørt av sjefen

JOBBET HER: De sju teknikerne som mistenkes for på uredelig vis skal ha tatt med seg serviceartiklene hjem jobbet på dette verkstedet i InfoCare. Nå er de inntil videre suspendert fra jobben. NB! Bildet er et pressefoto fra InfoCare fra et av deres verksteder. Ingen på bildet er involvert i saken. ILLUSTRASJONSFOTO: InfoCare
JOBBET HER: De sju teknikerne som mistenkes for på uredelig vis skal ha tatt med seg serviceartiklene hjem jobbet på dette verkstedet i InfoCare. Nå er de inntil videre suspendert fra jobben. NB! Bildet er et pressefoto fra InfoCare fra et av deres verksteder. Ingen på bildet er involvert i saken. ILLUSTRASJONSFOTO: InfoCare Vis mer

- Via våre rutiner ble det avdekket en mistanke om at det foregikk uredeligheter på verkstedet vårt i Oslo, sier konsernsjef Terje Gunnulfsen i InfoCare til Dagbladet.no.

De sju ansatte er mistenkt for å ha mottatt en artikkel som skulle til service. Deretter skal de erklært den for død før de valgte å ta den med seg hjem.

Erkjenner de faktiske forhold

- Nå gjenstår det å se hvor alvorlig dette er, og om artiklene var mulig å reparere eller ikke, sier Olsen.

Alle de sju personene har erkjent de faktiske forhold. Enkelte erkjenner også straffskyld for det de har gjort.

- Det er sjelden vi i politiet får slike henvendelser. Det er snakk om veldig mange ting og muligens store summer til sammen, sier etterforskningslederen.

Konsernsjefen synes politiet gjorde en god jobb i saken.

- Politiet stilte mannsterke opp etter kort tid og utførte aksjonen, sier Gunnulfsen.

Tok med seg 300 PC-er og TV-er hjem

Alle suspendert

Han sier at de sju ansatte er suspendert fra sine stillinger inntil videre.

- Nå skal vi la politiet etterforske saken videre, og så får vi ta stilling til hva som skjer med mistenkte. Det blir en personalsak hos oss, sier Gunnulfsen.

De sju personene ble i helga dimittert av politiet. Beslagene er levert tilbake til InfoCare.

- De vil sannsynligvis få en reaksjon etter dette, men hva det blir til er det opp til de påtaleansvarlige å bestemme, sier Olsen.

PS! Dagbladet.no skrev tidligere i dag at «Expert-teknikere var ekspert-tyver». Expert Norge bekrefter at de har InfoCare som kunde.

- Men vi ikke er involvert i virksomheten på det aktuelle verkstedet i Oslo som er omtalt i saken, påpeker kommunikasjonsdirektør Philip Straumsheim til Dagbladet.no.

300 PCER OG FLATSKJERMER: Hjemme hos de sju teknikerne beslagla politiet tilsammen et sted mellom 200 og 300 PCer og flatskjermer. - De var ikke vanskelige å finne, sier politiet. Ingen av disse flatskjermene har tilknytning til saken.