Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok med seg lik hjem

Tirsdag fant politiet seks nye lik i Noble. Denne gangen ved huset til Ray Brent Marsh, som eier krematoriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da etterforskerne begynte å grave rundt huset til den bedragerisiktede krematorieinnehaveren Ray Brent Marsh, fant de fem nye lik. Skandalen som har rammet den lille landsbyen Noble i Georgia blir stadig større. Marsh er siktet for å ha mottatt betaling for kremasjoner uten å ha utført dem.

En turgåer oppdaget en hodeskalle da hun fredag luftet hunden sin ved krematoriet i Noble, og siden da har politiet funnet 149 råtnende lik i oppbevaringsskur rundt krematoriet og i skogholtet rundt. Politiet har enda ikke undersøkt innsjøen som grenser til eiendommen.

Tidlig på tirsdag fant politiet en kiste bak huset til Marsh. Kista inneholdt et råtnende lik, og senere gravde de fram fem til.

Tror de vil finne over 200 lik

Likevel ønsker politiet å konsentrere seg om å gjennomsøke seks hvelv i krematoriet som er fylt av lik. Hvelvene er laget for en person, men etterforskerne anslår at de er fylt opp med alt fra 20 til 40 lik. Antall lik forventes å komme opp i over 200, sier politiet til CNN.

Marsh overtok krematoriet etter sine foreldre som startet bedriften på 1970-tallet. Han skal ha oppgitt at forbrenningsovnen ikke fungerte, og at de derfor dumpet likene i skogen rundt krematoriet.

Politiet mener dumpinga har foregått i opptil 15 år, og har funnet delvis mummifiserte lik i tillegg til de mange råtnende. Pårørende har de siste dagene strømmet til Noble for å identifisere slektninger og familie de trodde var kremert. I stedet fikk de urner med aske fra brent ved.

Ville ikke ha service på ovnen

Leverandøren av forbrenningsovnen som familien Marsh kjøpte i 1984, hevder at de ble avvist hver gang de tilbød service på forbrenningsovnen, og at den derfor ikke hadde vært vedlikeholdt siden familien kjøpte den. Det er anbefalt at ovner av den typen familien Marsh eier vedlikeholdes annet hvert år.

Stadig flere undrer seg over motivet for likdumpinga. Det koster omlag 25 dollar å kremere et lik, så den økonomiske gevinsten familien Marsh fikk ved å droppe kremasjonene er minimal.

- Jeg kjenner de som en god familie, jeg vet ikke hva som gikk galt, sa en familievenn.

Familien har enda ikke ønsket å uttale seg om den pågående etterforskinga.

RÅTTENT LIK I BAKGÅRDEN: Denne kisten, med et råtnende lik i, ble funnet i bakgården til Ray Brent Marsh.
PÅ VEI FRA HUSET: Politiet er på vei bort fra huset, over den ennå ikke gjennomsøkte innsjøen som både krematoriet og hjemmet til Marsh grenser til.
Hele Norges coronakart