Tok Mumbai med gummibåter og avanserte våpen

Indiske myndigheter mener angrepet har vært planlagt i månedsvis.

SOLDATER GJENNOMSØKER HOTELLET: Taj Palace Hotel, et av hotellene i Mumbai som ble angrepet onsdag, avbildet torsdag kveld. Her skal personene bak terrorangrepet ha opprettet "kontrollrom". Foto: AP/SCANPIX
SOLDATER GJENNOMSØKER HOTELLET: Taj Palace Hotel, et av hotellene i Mumbai som ble angrepet onsdag, avbildet torsdag kveld. Her skal personene bak terrorangrepet ha opprettet "kontrollrom". Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens situasjonen i Mumbai fortsatt er kaotisk og uoversiktelig, kommer det samtidig nye, delvis ubekreftede opplysninger om de som gjennomførte det som omtales som det største terrorangrepet i Indias historie.

Indiske myndigheter mener alt tyder på at angrepet har vært planlagt i månedsvis, og at terroristene i stor grad hadde sirklet inn ofrene på forhånd.

På luksushotellene Taj Mahal og Oberoi satte de opp «kontrollrom», og derfra fortsatte de å spre vold og terror i finanshovedstaden Mumbai.

Situasjonen er klokka halv ett norsk tid fremdeles uavklart. Nyhetsbyrået AP melder om at kommandosoldater har reddet ut ytterligere 39 av dem som har sittet fanget på hotellet Trident Oberoi i Mumbai. Disse skal ha gjemt seg på et rom.

Indiske sikkerhetsstyrker har også pågrepet tre militante personer på det terrorrammede hotellet Taj Mahal i Mumbai. Blant de pågrepne er en pakistansk statsborger, ifølge NTB.

125 personer er bekreftet omkommet etter terrorangrepet.

- Identifiserte målene tidligKapil Sibal, medlem av den indiske nasjonalforsamlingen, sier terroristene ikke brukte russiskproduserte AK-47, slik det først ble antatt. Derimot skal de ha hatt tyskproduserte MP6 maskinpistoler, som er svært avanserte og mer moderne versjoner enn MP5-geværene Forsvaret og politiet i Norge bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer