Tok nattoget til Bergen

Og der fikk krokodillen nytt kjønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reptilen ble funnet av politiet og Mattilsynet i et bolighus på Ulven tirsdag denne uka.

Pågripelsen fant sted etter at politiet hadde fått tips om ulovlig dyrehold. De varslet Mattilsynet - som forvalter dyrevernloven i Norge - og i fellesskap slo de to etatene til mot leiligheten på Ulven.

- Da vi kom lå den i et stort akvarium. Vi la et håndkle over krokodillens hode, og løftet den etter nakken og bakpartiet, sa veterinær Ane Christophersen i Mattilsynet til Dagbladet.no etter krokofangsten.

I natt ble den fraktet med nattoget fra Oslo til Bergen og ble kjønnstestet av reptilansvarlig Remi Andersen ved Akvariet i Bergen.

Dermed ble krokodillen Idar, som egentlig var oppkalt etter Chess-gründer Idar Vollvik, omdøpt til Ida.

- Hehe, vi kjønnstestet den for et kvarter siden. Det viste seg å være en hunn, sa direktør Kees Oscar Ekeli ved Akvariet i Bergen til BA i ettermiddag.

I kveld skal Ida delta i Først og Sist på NRK, men det er ikke ventet at hun vil være like stor i kjeften som vanlige krokodiller. Hun er av Brillekaiman-rasen, som kan bli over to meter lang, men ikke er spesielt aggressiv.

- Det blir nok mest koseprat. Men jeg er ikke i tvil om at hun vil takle kameraene fint, sier Ekeli.

VAR JENTE: Reptilansvarlig ved Akvariet i Bergen, Remi Andersen tok kjønnstest på den nyankomne krokodillen i dag. Foto: Scanpix
VAR JENTE: Reptilansvarlig ved Akvariet i Bergen, Remi Andersen tok kjønnstest på den nyankomne krokodillen i dag. Foto: Scanpix Vis mer
KJENDIS: I kveld skal Ida på Først og Sist på NRK.
TRIVES: Ida ble bergenser i dag.