Coronatiltak i Oslo

Tok oppgjør på SMS

Kort tid før Raymond Johansen langet ut mot regjeringen for å overkjøre Oslo hadde han selv bedt om å være en del av de regionale tiltakene. En forbauset Bent Høie tok sporenstreks et oppgjør med Johansen over SMS.

REAGERTE: Bent Høie reagerte på Raymond Johansens «konfronterende» pressekonferanse der han ba om å få tilbake kontrollen over smitteverntiltakene. Foto: NTB
REAGERTE: Bent Høie reagerte på Raymond Johansens «konfronterende» pressekonferanse der han ba om å få tilbake kontrollen over smitteverntiltakene. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var under Raymond Johansens corona-pressekonferanse 9. februar byrådslederen sa at Oslo nærmet seg bristepunktet når det gjelder coronatiltak.

Han gikk så i rette med regjeringen som etter utbruddet av mutantviruset i Nordre Follo hadde innført regionale tiltak som også omfattet Oslo.

Johansens uttalelser skapte store overskrifter i mediene og Dagbladet er kjent med at det også var sterke reaksjoner i regjeringen.

- I 2021 har regjeringen tatt over og innført et komplekst nivåsystem og ringer for ulike kommuner i Norge. At det har vært behov for noen regionale tiltakspakker på kort sikt har vi hatt forståelse for. Men fra neste uke må Oslo igjen få tilbake kontrollen over våre egne tiltak, sa Johansen, og fortsatte:.

- Det kommer jeg til å være tydelig på overfor regjeringen. Og det tror jeg regjeringen kommer til å ha stor forståelse for.

Raymond Johansen understreket deretter hvor viktig det er at det er Oslos politiske ledelse som bestemmer tiltakene.

- Hvorfor er det så viktig? Er det så farlig hvem som bestemmer hva i kampen mot pandemien? Ja, det er det faktisk. Vi som styrer Oslo må kunne vurdere helheten i situasjonen for byen vår. Vi må kunne bruke all den kunnskapen vi sitter på. Vi må få lov til å håndtere krisen demokratisk, basert på lokal kunnskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer