Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok overdose - havnet i rullestol

Øyvind Werner Fjeld prøvde GHB og alt annet han kom over av rusmidler. Så tok han en overdose, og ble lenket til rullestol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LØRENSKOG (Dagbladet): GHB var bare et av mange narkotiske stoffer Øyvind (26) brukte fram til november 2000. Da satte han en overdose heroin, men ble først funnet åtte timer seinere.

Etter to måneder i koma kom han til bevissthet igjen. Nå må han leve med en alvorlig hjerneskade, og er lenket til rullestol. Selv er Øyvind krystallklar på at han helst ville sluppet å våkne fra koma, og er lite motivert for å trene seg opp.

- Jeg ville heller vært død, sier Øyvind.

Skrev kontrakt

- GHB ga en sterk rus, men jeg husker ikke mer av det. Jeg har prøvd alt, sier 26-åringen. Moren Bente forteller at det begynte å gå virkelig galt for fem år siden, da Øyvinds far begikk selvmord.

- Øyvind taklet det ikke i det hele tatt og begynte med heroin, sier Bente Werner. Øyvind prøvde først hasj som 15-åring, fordi han var nysgjerrig. Moren trodde lenge at sønnen ikke var så hekta på dop som han i virkeligheten var. Men etter å ha funnet ham bevisstløs hjemme flere ganger, satte hun hardt mot hardt.

- Jeg skrev en kontrakt med ham etter den siste gangen han var på akutten. Den kontrakten brøt han. Da kastet jeg ham ut, og det tror jeg han synes var bra i ettertid. Det tvang ham til å ta et valg, sier moren. Broren Thomas (21) forteller at han bruker Øyvind for å skremme sine egne venner fra å bruke partydop.

Hjelp døgnet rundt

- Jeg har tatt med venner som har prøvd ecstasy for å treffe ham, og det har vært effektivt, sier broren.

Moren og broren er innom daglig for å avlaste pleierne på Lørenskog sykehjem. Øyvind venter nå på egen omsorgsleilighet, men ifølge moren vil det ta minst ett år før han får flytte inn. Han trenger hjelp døgnet rundt, og legene vet ikke om han kommer til å klare seg selv igjen. Bente Werner har skrevet flere innlegg til Romerikes Blad, for å påvirke politikerne til å gi sønnen et bedre tilbud. Budskapet i ett av leserinnleggene sier det meste om hvordan hun oppfatter sønnens tilværelse: - Jeg skrev: «Hvis du skal ta en overdose, så for all del dø.»

KNEKKER FAMILIEN: Øyvind Werner Fjeld ble liggende i koma etter en overdose. - Det er farlig, og det tar knekken på familien din, sier 26-åringen, som nå får hjelp av brorenThomas og moren Bente.