REAGERTE IKKE PÅ SYREDUNK: Kvinnen opplyser at mannen tidvis hadde bruk for svovelsyre i forbindelse med jobb, og at hun derfor ikke reagerte på at det stod en dunk med svovelsyre på familiens terrasse. Barna hennes forteller at dunken med syre har stått der siden i vinter. Foto: Siv J. Seglem
REAGERTE IKKE PÅ SYREDUNK: Kvinnen opplyser at mannen tidvis hadde bruk for svovelsyre i forbindelse med jobb, og at hun derfor ikke reagerte på at det stod en dunk med svovelsyre på familiens terrasse. Barna hennes forteller at dunken med syre har stått der siden i vinter. Foto: Siv J. SeglemVis mer

- Tok på meg sjal og sminke for å skjule syreskader for familien

Kvinne (35) forteller hvordan eksmannen tvang henne til å skjule syreskadene han er siktet for å ha påført henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Firebarnsmoren (35) som er en del av romfolket i Oslo har store syreskader på hele kroppen som hun hevder eksmannen påført henne i februar i år. Enkelte steder er store biter av huden etset helt bort.

Kvinnen dro hjem igjen til sin mann da hun ble utskrevet fra sykehuset i mars, etter å ha fått omfattende behandlet for syreskader.

- Avskåret fra familien For tre uker siden flyktet hun fra mannen. Nå forteller hun Dagbladet hvordan hun kom seg bort fra ham:

- Han lot meg ikke ha kontakt med min egen familie eller vennene mine. Jeg hadde ikke snakket med dem på tre år, derfor visste de ikke hva som hadde skjedd med meg. Men jeg ble observert på gaten av felles bekjente, som fortalte min mor at jeg hadde brannskader på kroppen. Da begynte hun å lete etter meg, forteller 35-åringen.

Kvinnens mor (63) fant to av datterens barn og tok disse med hjem til seg. Barna skal ha fortalt henne hva deres far hadde gjort med deres mor.

- Jeg ble helt forferdet da jeg hørte hva som hadde skjedd med min datter. Alt jeg tenkte på var å få henne i sikkerhet, forteller kvinnen (63).

Skjønte at noe var galt Hun kontaktet datterens mann og krevde å få se 35-åringen. Han skal ha gått med på et kort møte.

- Jeg fikk dra hjem til mor sammen med mine to andre barn. Før jeg dro fra min mann, tvang han meg til å ta på meg heldekkende klær og sjal, samt å sminke meg i ansiktet slik at ingen skulle se arrene mine, forteller 35-åringen.

OMFATTENDE SKADER: Kvinnen (35) har skader på store deler av kroppen. Huden har etset helt bort over store partier. Foto: Siv J. Seglem
OMFATTENDE SKADER: Kvinnen (35) har skader på store deler av kroppen. Huden har etset helt bort over store partier. Foto: Siv J. Seglem Vis mer

Hennes mor så med det samme at noe var fryktelig galt med datteren, og tok henne og barna med til en skjult adresse hvor de lever i konstant frykt for at eksmannen skal finne dem.

- Jeg er livredd, og forstår ikke hvorfor han ikke er fengslet etter det han har gjort, sier kvinnen (35).

Hun aner ikke hvorfor mannen angrep henne, men sier han har vært stadig mer voldelig de siste fire årene.

- Kroppen stod i brann I gårsdagens Dagbladet fortalte hun hvordan det var å få svovelsyre over hele kroppen:

- Da jeg fikk syre på meg, kjentes det ut som at kroppen stod i brann. Smertene ble gradvis verre, inntil de kjentes helt uutholdelige, sier kvinnen.

- Det skjedde mens jeg lå i sengen og forsøkte å sove. Han løftet dynen min til side og helte svovelsyre over hele meg.

- Jeg kjempet for å få flasken med svovelsyre bort fra meg, og prøvde å sprute resten av innholdet ut uten av det traff meg. Noe av det traff ham. Deretter spratt jeg opp av sengen og han jaget meg gjennom leiligheten mens han forsøkte å helle siste rest av syre over meg.

Sa det var et uhell Kvinnen fortalte ambulansepersonellet som hentet henne at skadene var forårsaket av et uhell. Hun hevder eksmannen tvang henne til å si dette.

BRUTALT: Da kvinnen flyttet hjem igjen til mannen etter det påståtte syreangrepet, skal han ha fortsatt å mishandle henne, ifølge kvinnen. Ektemannen skal også ha nektet kvinnen å delta på oppfølgende behandling på sykehus og hos fysioterapeut. Foto: Siv J. Seglem
BRUTALT: Da kvinnen flyttet hjem igjen til mannen etter det påståtte syreangrepet, skal han ha fortsatt å mishandle henne, ifølge kvinnen. Ektemannen skal også ha nektet kvinnen å delta på oppfølgende behandling på sykehus og hos fysioterapeut. Foto: Siv J. Seglem Vis mer

35-åringen har fått voldsalarm etter hendelsen. Hennes eksmann er siktet i saken og har besøksforbud, opplyser politistasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

- Jeg elsker min kone Kvinnens eksmann stiller seg helt uforstående til siktelsen, forteller han Dagbladet.

- Det er en katastrofe at jeg er siktet i denne saken. Hendelsen var en ulykke der min kone tok feil av olje og syre da hun skulle smøre seg inn etter en dusj. Hun er analfabet og kan ikke lese, forklarer mannen (37).

Kvinnen har ingen skader inni håndflatene etter at hun skal ha smurt seg selv inn med syre. Mannen hevder disse skadene nå er blitt borte.

- Jeg elsker sin kone som jeg har vært sammen med i 20 år. Jeg er bekymret for henne og for mine barn ettersom jeg har ikke hørt fra dem på 20 dager.

Han mener det er ekskonas familie og ikke ekskona som er sint på ham.

- Familie har hjernevasket henne, og nå presser de meg for penger og truer meg, forteller han.

FØR SKADENE: Dette bildet ble tatt av kvinnen (35) før hun fikk svovelsyre over hele kroppen. Foto: Privat
FØR SKADENE: Dette bildet ble tatt av kvinnen (35) før hun fikk svovelsyre over hele kroppen. Foto: Privat Vis mer

Dette avviser kvinnens familie på det sterkeste.

TRAUMER: - Når hun legger seg om kvelden, får hun kraftige angstanfall. Hun har mareritt om natten om at syreangrepene kommer igjen og igjen, forteller 35-åringens mor. Foto: Siv J. Seglem
TRAUMER: - Når hun legger seg om kvelden, får hun kraftige angstanfall. Hun har mareritt om natten om at syreangrepene kommer igjen og igjen, forteller 35-åringens mor. Foto: Siv J. Seglem Vis mer