Tok på Veronica med silkehansker

Pers forsvarer Harald Stabell var svært forsiktig med å peke ut Veronica Orderud som hjernen bak trippeldrapet. Han hevder at Per er for ubesluttsom til å planlegge å utrydde familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært knyttet stor spenning til Harald Stabells avsluttende prosedyre i trippeldrapssaken. Per har gjentatte ganger forsøkt å kvitte seg med ham for å hindre Stabell i å peke ut Veronica som drivkraften bak drapene. Men i dag viste det seg at Per hadde lite å frykte.

Silkehansker

Striden har stått om hvorvidt Stabell skal holde en såkalt subsidiær prosedyre. Dersom juryen mener at Per visste om drapsplanleggingen og våpenoverleveringen, så kan Per likevel være uskyldig dersom Per ikke trodde at planene ville bli gjennomført. Det er hovedpoenget i prosedyren, og kan altså føre til Pers frifinnelse.

Men i retten i dag var Stabell lite villig til å peke på Veronica som pådriveren bak drapene. Han gjorde det klart at han ikke ville bruke spissformuleringer.

Stabell nøyde seg med å referere til psykolog Gisli Gudjonsson som karakteriserte Veronica som en målrettet person som måtte ha kontroll. I tillegg henviste forsvareren til vitenmålet til Sverre Kirkemo som sa at Veronica var manipulerende og egoistisk og tenkte mest på det som var til fordel for henne selv. Dette satte han opp mot Pers personlighet som karakteriserte som vag, ubesluttsom, nølende og underdanig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer