Tok påskespriten

66-åringen lot ikke politiet stoppe påskeproduksjonen: En måned etter politirazziaen var hjemmebrenningen i full gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge gangene var det mellom 200 og 300 liter sats i karene, skriver Bergensavisen. 66-åringen har forklart politiet at det var påskespriten han forsøkte å lage begge ganger. Nå er han dømt til 45 dagers betinget fengsel for salg og produksjon av sprit. Nordhordland herredsrett har også ilagt mannen 10 000 kroner i bot.

I tillegg skal en beregnet gevinst på 9680 kroner inndras til fordel for statskassen.

Det var torsdag denne uken politiet for andre gang banket på døren til mannens bolig i Meland kommune, skriver BA. Under ransakingen kom det frem at mannen hadde skaffet seg nytt destillisjonsapparat og laget nye 240 liter sats siden forrige husbesøk.

Ledig time i retten

- Vi hadde fått tips om at mannen var i gang igjen, sier politiinspektør Line Ingebrigtsen ved Hordaland politidistrikt til avisa.

Ifølge mannens politiforklaring byttet 66-åringen hjemmebrenten mot tjenester fra snekkere og andre, og han hadde lovet disse personene ny forsyning med sprit til påske.

Politiinspektør Line Ingebrigtsen karakteriserer overfor BA saken som rimelig spesiell.

- Det vi var redd for var at spriten skulle spre seg til ungdomsmiljøene i Lindås og Meland, sier Ingebrigtsen til BA.

Politiinspektøren var lynrask i vendingen da 66-åringen torsdag ble tatt for annen gang på en måned. Hun bragte saken inn for dom i forhørsretten under 24 timer etter den siste ransakingen.

- Han samtykket til dom i forhørsrett, og jeg ringte derfor retten og spurte om de hadde en ledig time til en forhørsrettssak. Vi prøver å få forhørsrettssakene kjapt opp, sier Ingebrigtsen.

Dommen mot 66-åringen inkluderer også salg av 80 liter sprit i 1999, og salg av 60 liter sprit i perioden fra 1. januar og frem til 16. mars i år. 66-åringen vedtok dommen på stedet. I 1999 ble han ilagt en bot, også denne gang for brudd på alkoholloven, melder BA.