Drama i kulissene

Tok penger fra PU for å finansiere passkontroll

- Utrolig uheldig, sier tillitsvalgt.

FANT LØSNING: Justisminister Anders Anundsen og politidirektør Odd Reidar Humlegård har begge vært involvert i omprioriteringen av midler for å få på plass 14 nye stillinger på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FANT LØSNING: Justisminister Anders Anundsen og politidirektør Odd Reidar Humlegård har begge vært involvert i omprioriteringen av midler for å få på plass 14 nye stillinger på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag opplyste justisminister Anders Anundsen (Frp) til Dagbladet at de 14 nye stillingene på Gardermoen ble opprettet ved at politiet omdisponerte midler.

Dagbladet har vært i kontakt med både Justisdepartementet, Politidirektoratet og Øst politidistrikt for å komme til bunns i akkurat hvor midlene ble hentet fra for å finansiere stillingene.

Til slutt kom svaret om at midlene ble hentet fra budsjettposten «Måloppnåelse uttransporteringer».

På oppfølgingsspørsmål bekrefter Øst politidistrikt at dette dreier seg om midler som normalt ville gått til for eksempel Politiets Utlendingsenhet (PU) for å sikre uttransportering av asylanter som har fått avslag på søknad eller andre ulovlig innvandrere.

Dagbladet får opplyst at 14 stillinger i fire måneder har en kostnad på 2 254 000 kroner.

- Utrolig uheldig

PUs tillitsvalgte i Politiets fellesforbund, Andreas Wahl, er kritisk til omprioriteringen av midler fra PU til passkontrollen på Gardermoen.

- Utfordringen vår er at POD har varslet at betydelige kutt i PU fordi asylstrømmen nå er lav. Isolert sett kan man tenke at det er mulig, men vi har hatt en stor oppskalering av organisasjonen, og vi er avhengig av penger for å sikre en forutsigbar drift for å nå regjeringens mål om raske uttransporter. Da er denne omprioriteringen utrolig uheldig, sier Wahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer