- Tok plastpose over hodet på eldre mann før de banket ham og kastet ham ned steinrøys

To menn i 20-årene tilstår grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to er siktet for å ha utøvd grov vold mot en mann i slutten av 60-årene. Ifølge BA har begge de to siktede tilstått.

Fornærmede, en mann i slutten av 60-årene, ble funnet med alvorlige hodeskader - liggende i ei steinrøys i Kvinnherad.

Påstått fallulykke Mishandlingen fant sted for snart et år siden, ifølge Kvinnherdingen. De to ble ikke pågrepet før 27. februar i år - fordi politiet trodde det hele var en fallulykke.

De to siktede varslet nemlig selv politiet, og hevdet at de fant mannen kraftig forslått. Men da politiet fikk ny informasjon om de to mens de etterforsket en annen sak, tok de ut siktelse.

Tingretten mente de to ikke skulle varetektsfengsles - påtalemyndigheten anket, og lagmannsretten fengslet de to i fire uker. Begge de siktede har anket fengslingen til Høyesterett, men advokatene Hans Flø og Sverre Olav Handeland, som representerer de to siktede, besvarte ikke Dagbladets anrop i ettermiddag.

Grov vold Ifølge siktelsen tok den yngste av de siktede først en plastpose over hodet til fornærmede - mens medsiktede holdt hendene til fornærmede fast bak ryggen hans.

Deretter ble mannen slått flere ganger i ansiktet og kastet i veggen, ifølge BA.

De to tørket opp blodet, og dro mannen med ut. Fornærmede mistet bevisstheten, og ble dyttet ned skråningen der han til slutt ble funnet.

Fornærmede lå flere uker på sykehus, og er fortsatt sterkt preget.