- Tok regninga for Røkke

Havforskingsinstituttets styreleder lobbet for Kjell Inge Røkke. Fjorårets forskningstokt passet Røkke perfekt.

KRITISK TIL ROLLEBLANDING: Nestleder i Kystfiskarlaget og varamedlem i Havforskningsinstituttet, Arne Pedersen. Foto: Ingjerd Tjelle.
KRITISK TIL ROLLEBLANDING: Nestleder i Kystfiskarlaget og varamedlem i Havforskningsinstituttet, Arne Pedersen. Foto: Ingjerd Tjelle. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I går fortalte Dagbladet at Leiv Grønnevet, mens han var styreleder i det statlige Havforskingsinstituttet, ordnet lisenser for krillfiske for sin arbeidsgiver Kjell Inge Røkke.

Nå viser det seg at beslutninger Havforskingsinstituttet tok mens Grønnevet var leder, passer som hånd i hanske med Kjell Inge Røkkes behov. I fjor dro instituttet på forskningstokt som endte opp med å fortelle Røkke det han trenger å vite om hvor han kan finne krill, og hvor mye det er av den lille rosa reka. Styremedlem Arne Pedersen sier toktet bare kommer Røkke til gode.

Røkke til gode — Toktet skulle ikke kartlegge om krillfiske er fornuftig, men hvor mye krill som finnes og hvor den befinner seg. Hvorfor det var interessant for norsk forskning, er et åpent spørsmål. Det er ingen tvil om at den kartleggingen bare kom Røkke til gode.

Han sier at kartlegging av krill er en kostbar affære. Samlet kostet toktet 35 millioner kroner. Hovedformålet var kartlegging av krill.

— Havforskningsinstituttet tok regninga for Røkke. Jeg kan ikke skjønne at dette skulle være en prioritert oppgave, sier Pedersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer