Tok rotta på Skoda

Bilgal rotte koster Kristin 35 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg håper virkelig den rotta fikk råvondt i magen, sier Kristin Buchmann (24) til Dagbladet.no.

En bilgal rotte, med stor appetitt for hennes nesten splitter nye Skoda Fabia, har påført trønderen en verkstedregning som blir opp mot 35 000 kroner.

Sulten gnager

Adresseavisa skriver i dag om den svært sultne rotta som valgte Kristins bil som festmåltid.

Torsdag forrige uke nektet bilen å starte. Dashbordlampene blinket som besatt, og fra motorrommet kom det merkverdige lyder som tydet på alt annet enn en motor i drift.

- Da vi trillet bilen ut av garasjen så vi at plastrester lå igjen på bakken. I motorrommet var alt spist opp. Ledninger, slanger, og harde plastdeksler var gnagd helt i stykker. Den hadde virkelig forsynt seg godt, forteller Kristin når Dagbladet.no ringer.

Ikke sett maken

Adresseavisa spanderte garasjeinspeksjon med et skadedyrfirma - som raskt kunne konstatere at en eller flere rotter stod bak ugjerningen.

Men det virkelige store sjokket fikk hun da skaden ble utredet hos mekanikerne på Trondheim Bilpartner. De hadde aldri sett maken til trøblete ødeleggelser. Verkstedet kunne raskt konstatere at det elektriske anlegget var fullstendig gnagd opp, og ville koste svært mye å reparere.

Svindyr rottemat

- Jeg kjøpte bilen i fjor, og siden den er så ny, anbefales det ikke å lappe på de ødelagte elektriske ledningene, men å bytte det helt ut med et nytt elektrisk anlegg. Det må spesialbestilles fra fabrikken, som bygger det spesifikt etter chassisnummeret på bilen. Prislappen før montering er 25 000 kroner, sier Kristin til Dagbladet.no.

Verkstedet har varslet henne om at sluttprisen kan bli opp mot 35 000 kroner. En regning hun neppe får den bilhungrige rotta i garasjen til å betale.

- Heller ikke forsikringsselskapet vil dekke regninga. De har ikke rottemums som egen vilkårspost i premien, sier Kristin, og oppgir at hun har delkaskoforsikring hos Vesta.

Nybilgarantien inkluderer heller ikke tredjeparts-rotter, og garasjeforsikringa dekker ikke skader påført av dyr.

Ber om sponsor

- Kanskje et skadedyrfirma vil hjelpe meg? Bilen min er jo «en liten rotte» i fra før av, og jeg kan ha ei rotte malt på panseret hvis de er villige til å sponse meg, ler Kristin.

- Jeg må se det komiske i situasjonen. Nå blir jeg uten bil i 40-50 dager, og får god tid til å rydde i garasjen. Da skal jeg jakte på rotta med spade, ler hun.

Heldigvis er hun ikke avhengig av bilen i jobben, og klarer seg uten i tida framover.

- Nå har jeg kjøpt busskort, sier Kristin Buchmann til Dagbladet.no.

DØD: Kristin Buchmanns ett år gamle bil, en 2003 modell Skoda Fabia, ble praktisk talt drept av den bilgale rotta.
SULTEN: Garasjerotta forsynte seg rått av bilens elektriske ledninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer