Tok sagen i egne hender

TROMSØ (Dagbladet): Etter to års nabokrangel mistet Tor Arne Vannebo i Tromsø tålmodigheten. Med motorsag og brekkjern gikk han løs på påbygget til naboen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannebo klatret opp på taket, ryddet unna noen takstein og skar seg ned til kjøkkenet. Så gikk han løs på veggene med motorsaga, og ga seg ikke før hele taket var borte.

Det gikk verst utover den finske landslagsspilleren i fotball, Marko Tuomela.

Tromsøs dyktige midtstopper leide leiligheten som nå er massakrert.

- Jeg er rystet og fly forbanna. Det er umoralsk å gjøre noe sånt mot meg, tordner Tuomela i avisa Nordlys. Han har brukket foten og dro på ferie til hjemlandet få timer før leiligheten ble rasert.

Løftet taket

Nabofeiden på Kvaløysletta utenfor Tromsø er like urnorsk og klassisk som den er tragikomisk.

Huseier Bodil Mattsson ga blaffen i regelverket og løftet taket på huset i 1997. Dermed mistet nabo Vannebo både utsikt og ettermiddagssol. Slik starter en skikkelig nabofeide.

Saken havnet hos kommunen og i rettsapparatet. Mattsson tapte så det suste. Tor Arne Vannebo har sågar namsrettens kjennelse på at han har lov til å rive påbygget på nabohuset.

Jobb for fagfolk

Men Vannebo glemte en detalj da han med kraftig utstyr gikk løs på taket og nokså brutalt skaffet seg utsikt og kveldssol.

- Han skulle ha søkt om ansvarsrett, byggemyndigheten må godkjenne fagfolkene som skal stå for rivingen, forklarer kontorleder Magne Eriksen ved bygningsetaten i Tromsø kommune til Dagbladet.

Huseier Bodil Mattsson har selvsagt allerede anmeldt sin nabo for grovt skadeverk. Hun og hennes advokat mener at rivingen bærer mer preg av voldsverk enn faglig forsvarlig riving.

Vannebo framholder i lokalavisene at han hadde med seg kyndige snekkere under aksjonen. Og han påpeker at det var gitt forhåndsvarsel om rivingen.

For så vidt har Vannebo og hans venner med brekkjern og motorsag gått skånsomt fram. Innbo er sirlig satt til side, det er bare selve taket som er ødelagt og fjernet.

Kraftig regnskyll

Kontorleder Magne Eriksen i Tromsø kommune synes det er tragisk at en nabokrangel får så dramatisk utfall.

- Eieren av det ødelagte huset har hatt dårlige juridiske rådgivere. De burde tatt signalene fra domsavsigelser og kommunen og sjøl fjernet tilbygget, mener Eriksen, og legger til at alle parter var uheldige med tidspunktet for angrepet på huset.

- Like etter kom det et kraftig regnskyll, og det er jo ikke gunstig for et bygg uten tak.

<B>HUSMASSAKRE:</B> Huseier Bodil Mattsson har anmeldt nabo Tor Arne Vannebo for grovt skadeverk.
TOK TAKET:</B> Først løftet Bodil Mattsson taket på bygget. Så fjernet nabo Tor Arne Vannebo det - med motorsag. På det andre taket folk fra Norvakt.