Tok seg av fugl - fikk bot

Ing-Marie Nordkvist fra Gävle-området i Nord-Sverige fant en trafikkskadd duehauk og tok hånd om den. Nå har politiet avlivet fuglen, mens Ing-Marie er ilagt 5.000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fuglen ble funnet i september i fjor, og fru Nordkvist pleide den vinteren over, slik at den i april var i såpass god form at den kunne gå rundt på gården hennes. Etter hvert fløy den også noen korte turer.

Men noen hadde sett hva som foregikk, og meldt fra til politiet, som kom og hentet den til avlivning. Statsadvokat Michael Dahlberg sier fru Nordkvist «selv burde forstått at hun brøt loven, som hun pliktet å kjenne til».

- Man har under ingen omstendigheter lov til å oppbevare ville dyr i private hjem, det går klart fram av Forordningen om Artsbeskyttelse av 1998, framholder Dahlberg overfor avisen Gefle Dagblad. Det hjelper ikke at denne forordningen ikke akkurat er folkelesning.

Hvis svensk lov skal tolkes bokstavelig, er Ing-Marie Nordkvist dermed å anse som en forbryter, noe hun selv ikke hadde den ringeste anelse om. Hun trodde bare hun var snill mot et skadd dyr, skriver Gefle Dagblad ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

(NTB-TT)

I DET FRI: Svenske duehauker skal oppholde seg i det fri. Ellers kommer politiet og dreper dem.Foto: SCANPIX
I DET FRI: Svenske duehauker skal oppholde seg i det fri. Ellers kommer politiet og dreper dem.Foto: SCANPIX Vis mer
I DET FRI: Svenske duehauker skal oppholde seg i det fri. Ellers kommer politiet og dreper dem.Foto: SCANPIX