Tok selfie i begravelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt tok selfie med to andre utenriksministre under statsbegravelsen til Shinzo Abe. Bildet ble delt på sosiale medier, men er nå fjernet.

TOK SELFIE: Anniken Huitfeldt dro fram selfie-moduset under statsbegravelsen til Japans tidligere statsminister. Foto: AP Photo/Olivier Matthys
TOK SELFIE: Anniken Huitfeldt dro fram selfie-moduset under statsbegravelsen til Japans tidligere statsminister. Foto: AP Photo/Olivier Matthys Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenrikminister Anniken Huitfeldt (Ap) tok selfie under begravelsen til Japans statsminister Shinzo Abe.

Det skriver DN.

Selfien ble fjernet to dager etter publisering.

Det var inne i seremonisalen under statsbegravelsen for Abe at utenriksminister Anniken Huitfeldt tok en selfie og la ut på sosiale medier.

Med på selfien var den nederlandske utenriksminister Wopke Hoekstra og den finske utenriksminister Pekka Haavisto.

I bakgrunn var den avdøde statsministeren avbildet med sørgebånd.

Shinzo Abe var den lengstsittende statsministeren i landets historie. Abe ble skutt og drept mens han holdt en tale ute på gateplan under et valgkamparrangement 8. juli i år.

«Nederland og Finlands utenriksministre representerte sine land. 190 land representert», skrev Huitfeldt under bildet, som ble publisert på hennes åpne Facebook-konto.

- Utenriksministeren endrer ofte på de bakerste bildene i sine Facebook-oppdateringer. Det var også tilfelle denne gang, skriver politisk rådgiver Eirin Kjær i en epost.

- Vi har ikke mottatt noen negative reaksjoner på noen av bildene lagt ut på sosiale medier i forbindelse med besøket i Japan, skriver Kjær videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer